Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Politie houdt drie verdachten aan            |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag (8/5) drie verdachten aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Verder bleken twee van hen nog openstaande boetes te moeten betalen.

De politie controleerde rond 02.05 uur een auto op de Europaweg. Bleek dat de 24-jarige bestuurder uit Arnhem geen geldig rijbewijs kon tonen en dat hij nog een boete had openstaan. Alle drie inzittenden konden geen ID tonen. In de laadruimte van de auto werd door de politie inbrekerswerktuig aangetroffen. Hierop werden de bestuurder, de 38-jarige inzittende uit Zelhem en de 27-jarige inzittende uit Zutphen aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de Zutphenaar ook nog een boete had openstaan. De bestuurder kreeg drie boetes voor het rijden zonder rijbewijs, het niet tonen van ID bewijs en het vervoeren van personen in een gesloten laadruimte. De inzittenden kregen een boete omdat zij geen ID konen tonen. De openstaande boetes moeten nog worden voldaan. Over de strafafhandeling met betrekking tot het inbrekersgereedschap wordt contact gelegd met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

|     |Lichtenvoorde - aanrijding; twee gewonden                 |
Bij een aanrijding op de kruising Delstraat-Schatbergstraat zijn maandag (07/05) twee bestuurders gewond geraakt. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding gebeurde omstreeks 12.30 uur toen een 39-jarige Apeldoorner als bestuurder van een vrachtwagen geen voorrang verleende aan de bestuurder van een bedrijfsbusje. De vrachtwagen reed over de Delstraat en de bedrijfsbus die bestuurd werd door een 58-jarige man uit Lichtenvoorde kwam vanaf de Schatbergweg.

De laatste liep nekklachten op en de bestuurder van de vrachtwagen was na de aanrijding uitgestapt en plotseling in elkaar gezakt. Passanten verleenden hem eerste hulp en dekten hem toe, waarna beide mannen per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Beide voertuigen werden door bergingsbedrijven afgesleept en de brandweer heeft het wegdek gereinigd.

|     |Etten - Automobilist schept twee fietssters               |
Een 21-jarige automobilist uit Voorst (Oude IJsselstreek) heeft maandagmorgen (7/5) op kruising Zeddamseweg/Tappenweg twee fietssters uit Etten aangereden. Hierbij raakte één van hen gewond.

Het ongeval gebeurde rond 07.50 uur. De automobilist reed over de Tappenweg en wilde links afslaan de Zedammseweg op. Hierbij zag hij de 15 en 16 jarige fietssters uit Etten, die op het fietspad aan de Zeddamseweg reden, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 16-jarige raakte hierbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 15-jarige bleef ongedeerd.

|     |Doetinchem - Fietsster raakt gewond                       |
Een 12-jarige fietsster uit 's-Heerenberg raakte maandagmiddag (7/5) gewond, nadat zij door gladheid met haar fiets onderuit ging. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje fietste rond 13.50 uur over de Industriestraat. Op een gegeven moment slipte haar fiets door een vochtige putdeksel en verloor zij haar evenwicht. Hierdoor kwam zij ten val en had een pijnlijke knie en hoofd. Zij werd voor onderzoek met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Aalten - Automobilist gewond                              |
Een 38-jarige automobiliste uit Megchelen raakte maandagmiddag (7/5) gewond na een aanrijding. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 16.35 uur op de kruising Wikkerinkweg/Dinxperlosestraatweg. Een 64-jarige automobilist uit Bocholt (D) verleende op de kruising geen voorrang met een aanrijding als gevolg. De bestuurster uit Mechelen raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Hummelo - Vij auto's betrokken bij aanrijding             |
Op de Zelhemseweg vond maandagmiddag (7/5) een aanrijding plaats, waarbij vijf auto's betrokken waren. Twee bestuurders raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Een 60-jarige bestuurder van een busje uit Doetinchem reed over de Zelhemseweg van Hummelo richting Zelhem. Op een gegeven moment reed hij door onbekende oorzaak op de linkerweghelft. Een bestuurster van een taxibusje uit Gaanderen kon de man niet meer ontwijken en werd geraakt door het busje. Een automobilist uit Wageningen probeerde het busje te ontwijken en botste tegen een boom. Vervolgens raakte het busje de auto van een automobilist uit Doetinchem en botste uiteindelijk frontaal tegen de bedrijfsauto van een 52-jarige Doetinchemmer. Door de aanrijdingen raakte de 60-jarige automobilist uit Doetinchem en de 52-jarige automobilist eveneens uit Doetinchem gewond. Zij werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Alle auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.

|     |Groenlo - Bromfietser onder invloed alcohol               |
Een 23-jarige bromfietser uit Groenlo bleek in de nacht van maandag op dinsdag (8/5) onder invloed van alcohol. De politie maakt proces verbaal op.

Surveillerende agenten zagen de man rond 01.30 uur zonder helm op zijn bromfiets op de Eibergseweg rijden. Bij het zien van de politie ging de man er snel vandoor. De man kon worden staande gehouden op de Halvemaanweg. Bij het aanspreken bleek dat hij naar alcohol rook. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse en hij blies 0,3 prom. Omdat de Groenloër beginnend bestuurder is, is dat teveel en maakt de politie proces verbaal op.

|     |Ulft - Poging diefstal                                    |
De politie heeft dinsdagochtend (8/5) vroeg een 31-jarige man uit Gaanderen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. De man werd in verband met het onderzoek ingesloten.

Bij de politie werd rond 04.00 uur gemeld dat op het bouwterrein aan de Frank Daamenstraat een persoon met een zaklamp en een rugzak liep. De politie ging direct op onderzoek uit en zette ook een politiehond in. De scherpe neus van het dier leidde naar een zandkuil, waarin de man uit Gaanderen werd aangetroffen. In de rugzak werd onder andere inbrekerswerktuig aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en in verband het onderzoek ingesloten.

De nacht er voor bleek er koper van het bewuste terrein gestolen te zijn. Afgelopen weekend werden vanaf een nabij gelegen terrein koperen leidingen en elektriciteitskabels weggenomen. De politie onderzoekt of de verdachte hier iets mee te maken heeft.

|     |Hummelo - Politie onderzoek brand                         |
De politie is een onderzoek gestart naar de brand van zondag 6 mei op het terrein van een bedrijf aan de Broekstraat. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar tips en getuigen.

Rond 22.50 uur werd gemeld dat een stapel afvalhout in de buurt van een grote loods op het terrein in brand stond. Vermoedelijk dat de brand rond 21.30 uur is begonnen. Omdat het onduidelijk is hoe de brand kon ontstaan is de politie op zoek naar tips en getuigen. Mogelijk dat iemand zondagavond iets verdachts heeft gezien in de buurt van het bedrijf. Reactie s.v.p. doorgeven via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Aalten - Boete venten zonder vergunning                   |
De politie in Aalten heeft maandagmiddag een 27-jarige man uit Neuss (D) een boete gegeven voor het venten zonder vergunning.

Bij de politie werd rond 15.00 uur gemeld dat de Duitser met een passagier vanuit de kofferbak van de auto gereedschap probeerde te verkopen. De politie stelde direct een onderzoek in en zag de auto op de Nijverheidsweg richting Bocholtsestraatweg rijden. Net over de grens wisten de agenten de auto te laten stoppen en werden de Duitse collega's in kennis gesteld. In de kofferbak werd het nodige aan gereedschap aangetroffen. Het gereedschap is in beslag genomen en de 27-jarige kreeg een boete voor het venten zonder vergunning.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --