Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 8 mei 2007

Maastricht; inbraak in winkel

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Frankenstraat in Maastricht.

De dader vernielde een ruit aan de voorzijde van de zaak, waarna hij er met een hoeveelheid kleingeld en een kassalade vandoor ging. De kassalade werd in de buurt van de kerk teruggevonden.

De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; inbraak in tuincentrum

Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde ingebroken in een tuincentrum aan de Heyendallaan in Kerkrade.

Vanaf de Heyendallaan wisten de dieven de binnenplaats van het bedrijf te bereiken. Nadat zij een deur hadden geforceerd, gingen zij aan de haal met diverse gereedschappen en machines. De inbraak vond vermoedelijk maandagmorgen omstreeks 04.00 uur plaats.

De politie onderzoekt de inbraak.

Maastricht; wietkopers beroofd

Maandagavond omstreeks 20.20 uur vond er in de Maastrichtse binnenstad een beroving plaats waarvan twee 23-jarige mannen uit Frankfurt (D) het slachtoffer werden.

Beide mannen werden door twee ander mannen benaderd in verband met de verkoop van wiet. Omdat de slachtoffers wel interesse hadden, verplaatsen beide partijen zich vervolgens in twee auto's. Op zeker moment werden de slachtoffers, toen zij vermoedelijk op de Maagdendries waren door de twee mannen beroofd van circa 900 Euro. Hierbij voegden zich twee andere mannen bij de daders. Na de roof reden de daders, Noord Afrikaanse types, weg in een lila Opel Astra.

De slachtoffers hebbende daders nog voor korte tijd achtervolgd, waarbij een van hen een ruit van de Opel Astra nog heeft vernield. Uiteindelijk wisten de daders te ontkomen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --