Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 8 mei 2007

Aanhoudingen na fraude met hypotheken

Enschede

Dinsdag 10 april werd een 47-jarige Enschedeer aangehouden die ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan het witwassen van geld en het plegen van valsheid in geschrifte, waardoor geldleningen dan wel hypotheken werden verkregen.

Door het afsluiten van deze hypotheken is de 47-jarige in het bezit gekomen van twee woningen en enkele bedrijfspanden in Enschede. De aflossingen werden gepleegd met geld wat vermoedelijk uit illegale bron is verkregen, het zogenaamde witwassen.

Na de aanhouding is de 47-jarige in verzekering gesteld en hij is ondertussen bij justitie voorgeleid en zit nog vast. Ook zijn 34-jarige echtgenote is in verband met deze zaak op 18 april aangehouden. Zij werd na verhoor weer heengezonden.

Een derde verdachte in deze zaak is een 57-jarige Enschedeër. Hij wordt ervan verdacht salarisstroken en werkgeversverklaringen te hebben vervalst, om zo de 47-jarige de gelegenheid te geven de hypotheken te verkrijgen.

Tijdens het onderzoek werden de woningen en de diverse bedrijfspanden die de 47-jarige op deze manier in zijn bezit kreeg, conservatoir in beslaggenomen, evenals een auto uit de duurdere prijsklasse.

Het onderzoek is zo goed als afgerond en de verdachten zullen zich te zijner tijd, ieder voor zijn aandeel, bij de rechter moeten verantwoorden. De 47-jarige blijft tot deze terechtzitting vastzitten. (07-036310)


---- --
Persberichten Politie Twente 8 mei 2007

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588

Man van de wereld gebruik GHB

Almelo

De politie hield op maandag 7 mei omstreeks 23.00 uur een 42-jarige Enschedeër aangehouden wegens het bezit van softdrugs. De 42-jarige was op bezoek in de woning van zijn ex-vriendin en wilde deze niet verlaten. Als gevolg van drugsgebruik was de man op de bank in een diepe slaap gevallen. De politie heeft de man, die helemaal van de wereld was, voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Bij de man werd een hoeveelheid vloeistof in beslag genomen waarvan werd vermoed dat het om drugs ging waarop een aanhouding volgde. Na een test bleek het te gaan om de softdrug GHB. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek opgesloten. (07-059596)

Fietser aangereden

Almelo

Op maandag 7 mei omstreeks 09.00 uur heeft er op de kruising Zeven Bosjes met de Leemslagenweg in Almelo een aanrijding plaatsgevonden tussen een 33-jarige automobiliste uit Almelo en een 15-jarige fietser uit Almelo. De 33-jarige Almelose reed met haar auto op de Zeven Bosjes uit de richting van de Jachtvalk. Op het kruispunt met de Leemslagenweg, een voorrangsweg, verleende zij geen voorrang aan een van links komende 15-jarige fietser. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de 15-jarige per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. (07-059112)

Aanrijding met letsel

Almelo

Op de Schuilenburgsingel in Almelo heeft op maandag 7 mei omstreeks 14.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 21- en een 23-jarige automobilist uit Almelo. De 21-jarige Almeloër reed op de Schuilenburgsingel uit de richting van de Weezebeeksingel. Door onbekende oorzaak hield hij op de Dollegoorbrug niet voldoende rechts en kwam in botsing met de tegemoetkomende 21-jarige automobilist. De 21-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn afgesleept en de politie maakt proces-verbaal op. (07-059394)

Aanrijding veroorzaakt stremming

Haarle

De politie heeft op dinsdag 8 mei het verkeer uren om moeten leiden naar aanleiding van een ernstig ongeval. Omstreeks 05.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Almeloseweg, N35, met de Tunnelweg in Haarle tussen een 23-jarige vrachtwagenbestuurder uit Nieuwkoop en een 57-jarige vrachtwagenbestuurder uit Hellendoorn. De 23-jarige reed met zijn vrachtwagen op de N35 in de richting van Nijverdal. Op de kruising met de Tunnelweg negeerde hij het rode stoplicht waarbij een aanrijding ontstond met een van links uit de Tunnelweg komende 57-jarige vrachtwagenbestuurder. De 57-jarige ramde na de aanrijding ook een verkeerslicht. Vanwege de zware schade zijn beide vrachtwagens afgesleept. De politie heeft het verkeer tot omstreeks 09.30 uur omgeleid zodat Rijkswaterstaat reparatiewerkzaamheden kon uitvoeren. Ondanks de zware materiele schade zijn beide bestuurders ongedeerd gebleven.Tegen de 23-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-059637)
Er zijn meerdere mensen getuige geweest van deze mishandeling. De politie wil graag in contact komen met deze en eventuele andere getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Motorrijder gaat onderuit

Hengelo

Op maandag 7 mei vond omstreeks 08.45 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de A35 ter hoogte van de afslag A1 in Hengelo. Een 35-jarige Enschedese motorrijder reed op de A1, komende vanuit de richting Hengelo-West en rijdende in de richting van Borne West. Door nog onbekende oorzaak ging hij onderuit en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De motorrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht en daar opgenomen. (07-059128)

Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Hengelo

Politieagenten zagen op dinsdag 8 mei omstreeks 05.10 uur een jongeman fietsen op de Breemarsweg, die bij de Helthoesstraat afsloeg. Ter controle keerden zij het voertuig en reden terug. Zij zagen toen een jongeman lopend vanuit de Helthoesstraat de Breemarsweg oplopen. Aan de Helthoesstraat stond een onafgesloten, elektrische fiets. De agenten riepen de jongeman aan, die daarop vanaf een oprit van een woning aan de Breemarsweg kwam gelopen. Deze jongeman, een 21-jarige Enschedeër, ontkende te hebben gefietst. De agenten zagen in de jaszak van de 21-jarige een brandend fietslampje en op zijn kleding zaten allemaal glassplinters. Daarop hielden zij de 21-jarige aan op verdenking van diefstal van de elektrische fiets. In de fietstassen werden meerdere inbrekerswerktuigen, een navigatiesysteem en eveneens glassplinters aangetroffen. De politie nam de fiets voor nader onderzoek in beslag. De verdachte werd voor verhoor opgesloten. Tevens bleek dat de 21-jarige nog een vonnis had open staan van 438 euro of 7 dagen hechtenis. (07-059631)

Veroorzaker aanrijding rijdt door en wordt daarna aangehouden

Hertme

Op de Weerselosestraat in Hertme werd op maandag 7 mei om 20.00 uur een aanrijding gemeld, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Een automobilist was in een bocht rechtdoor gereden en tegen een hek tot stilstand gekomen. Dit hekwerk was daardoor beschadigd. De 56-jarige eigenaar van het hekwerk sprak de bestuurder aan en eiste een schadevergoeding. De bestuurder reageerde niet en reed weg, zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de auto korte tijd later opsporen. Deze stond gestald in een schuur aan de Koningsweg in Saasveld, met verse schade en nog warme motor. De auto werd voor sporenonderzoek in beslag genomen. Tijdens het onderzoek in de schuur kwam de bestuurder er aan gelopen, waarop de politie deze man, een 33-jarige inwoner van Saasveld, aanhield wegens het verlaten van de plaats ongeval. (07-059566)

Politie houdt twee mannen aan na vernieling, mishandeling en bedreiging

Enschede

Op maandag 7 mei werd om19.55 uur een vernieling gemeld bij een woning aan de Oliemolensingel in Enschede. De politie trof twee jongemannen voor de woning, een 19- en 20-jarige uit Assen. Van de woning was de ruit van de voordeur vernield. De 31-jarige bewoonster vertelde de agenten dat de moeder van beide jongemannen bij haar in de woning was en dat de 19- en 20-jarige zonen haar kwamen bezoeken. Dit mondde uit in een ruzie, waarbij de 31-jarige door een van hen werd geslagen met een ijzeren buis en daarna werd de ruit vernield. Ook hadden de verdachten gedreigd een brandbom naar binnen te gooien. De 31-jarige was zeer angstig omdat er ook nog vier jonge kinderen in de woning verblijven. De politie hield daarop beide verdachten aan wegens openlijke geweldpleging, mishandeling, bedreiging en vernieling. De 19-jarige heeft tevens nog een paar vonnissen openstaan. Beiden zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-059550)

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Enschede

Op de Nicolaas Maesstraat in Enschede vond op maandag 7 mei omstreeks 19.00 uur een mishandeling plaats. Een 23-jarige Enschedese reed kort daarvoor met haar auto op genoemde weg toen haar een tegenligger tegemoet kwam. Beide auto's konden elkaar niet of moeilijk passeren. De bestuurder van de tegemoetkomende auto duurde het mogelijk allemaal te lang. Hij stapte uit en liep opgewonden op de 23-jarige af, die inmiddels ook was uitgestapt. De man stompte de 23-jarige meerdere malen en gaf haar nog een trap. De 23-jarige sloeg daarop nog wel terug, waarna de man in zijn auto stapte en wegreed. Van de automobilist is het volgende signalement bekend: licht getinte man, ongeveer 40 jaar oud, 1.75m lang en normaal postuur. De man had zwart/grijzend haar. Hij was gekleed in een zwarte leren jas en een blauwe spijkerbroek. De auto waarin de man reed betrof een donkerblauw Mercedes, ouder type. Er zijn meerdere mensen getuige geweest van deze mishandeling. De politie wil graag in contact komen met deze en eventuele andere getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. (07-059529)

Man valt ex-vrouw lastig en bedreigt haar met de dood

Enschede

Een 38-jarige Enschedese meldde op maandag 7 mei om 08.50 uur dat zij werd bedreigd door haar ex-man, een 45-jarige Enschedeër. De 45-jarige had haar de hele voorgaande nacht bestookt met telefoontjes en probeerde daarna haar woning binnen te dringen. De politie trof de 45-jarige rijdend in de Cort van de Lindenlaan in Enschede en hield hem aan. De man verkeerde tevens onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,46 promille. De politie nam daarop het rijbewijs van de verdachte in. Na verhoor kon de 45-jarige het bureau met proces-verbaal wegens bedreiging en rijden onder invloed weer verlaten. (07-059117)

Politie treft hennepteelt aan in woning

Enschede

De politie stelde op dinsdag 8 maart om 11.05 uur een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt bij een woning aan de Leliestraat in Enschede. In een schuurtje achter de woning troffen de agenten een kwekerijtje aan met in totaal 54 planten van net twee weken oud. Met de energiemeter bleek gefraudeerd, waarop het energiebedrijf de meter voor onderzoek in beslag na. De planten en bijbehorende apparatuur werden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 47-jarige bewoner. (07-059737)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --