Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen krijgt eerste exemplaar 'Spreken we straks allemaal Europees?'

08 mei 2007 | Wie heeft de euro bedacht? Wie is de baas in de Europese Unie? Minister Verhagen kreeg vanochtend een boekje aangeboden dat antwoord op die vragen geeft; 'Spreken we straks allemaal Europees?' Het Europees parlement
Het Europees parlement in vergadering

Groep acht van de Abcoudse Paulusschool bood de minister het eerste exemplaar van het boek aan op het ministerie. Minister Verhagen zei desgevraagd het " meteen" te lezen. In het boek kunnen kinderen -en ouders- van alles lezen over de Europese Unie. Wat de Europese Unie nou eigenlijk is bijvoorbeeld, en waar zij zich mee bemoeit. In juni komt een gratis lesbrief uit voor docenten, dat bij het boekje gebruikt kan worden. Meer informatie is te vinden op de site politiek4kids.

Omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat het Verdrag van Rome werd ondertekend, besteedt het ministerie van buitenlandse zaken extra aandacht aan Europa. 'Spreken we straks allemaal Europees?' is tot stand gekomen dankzij subsidie uit het Europafonds van het ministerie. Buitenlandse zaken heeft ook een speciale website opgezet ('Europa educatief') met lesmateriaal over Europa voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Meer informatie


* Naar Europa educatief Pijltje

* Naar politiek4kids Pijltje


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl