Ingezonden persbericht


Qwise zoekt (Q)wiseguys via online kennistest

Amsterdam, 8 mei 2007 - Qwise, specialist op het gebied van Server Based en Web Based Computing, is gestart met een wervingscampagne genaamd 'The Wise and the Fabulous'.

Qwise is sinds de oprichting in 2002 structureel gegroeid naar bijna 80 medewerkers. Succesvolle projecten en uitbreiding van de activiteiten leiden ertoe dat er veel nieuwe medewerkers op het gebied van consultancy en engineering nodig zijn. Om nieuwe mensen te vinden, is Qwise met een wervingscampagne gestart. Deze is opgebouwd rondom een online kennistest waarmee kandidaten kunnen meten of ze een potentiële (Q)wiseguy zijn. Onder de mensen die door middel van de test hebben laten zien over voldoende niveau te beschikken om (Q)wiseguy te worden, verloot het bedrijf een dagje rijden in een Porsche. Verder worden potentiële (Q)wiseguys door Qwise actief benaderd om te solliciteren.

"Qwise is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en wil deze groei doorzetten naar 100 medewerkers eind 2007. Qwise is qua omvang misschien niet de meest in het oog springende werkgever, wel zijn we met onze specialisatie op het gebied van Server Based en Web Based Computing een belangrijke speler in dat segment. Met deze wervingscampagne laten we zien dat we goede mensen zoeken die beschikken over de juiste instelling en gaan voor technische kennis en inhoud: the Wise and the Fabulous. De kennistest op www.thewiseandthefabulous.nl laat aan kandidaten zien met welk soort onderwerpen ze te maken krijgen wanneer ze bij Qwise komen werken," zegt Abram Schermer, Algemeen Directeur van Qwise.

De kennistest bestaat uit 20 vragen over verschillende onderwerpen en met verschillende moeilijkheidsgraden. De vragen worden per keer gekozen uit een pool van 100 vragen verdeeld over de volgende vijf categorieën: Citrix/Server Based Computing, Microsoft, PowerFuse, VMware en algemene vragen. In het eerste deel van de test wordt gemeten wat het niveau is van de kandidaat en hij/zij krijgt in de rest van de test moeilijkere of makkelijkere vragen. "Hoewel de kennistest geen bewezen methode is om het niveau van iemand te bepalen, is het voor ons toch interessant om te zien wat de score is van een bepaalde kandidaat. Verder is het een toegankelijke manier waarop kandidaten in aanraking komen met onze specialismen," vertelt Abram Schermer. De test is door Qwise zelf ontwikkeld en geproduceerd, waarbij verschillende disciplines, zoals Training, Webdevelopment, Marketing en Personeelszaken, hebben samengewerkt.

Over Qwise
Qwise is een ervaren systemintegrator die gespecialiseerd is in consultancy, implementatie, outsourcing en detachering op het gebied van Server Based en Web Based Computing infrastructuren. Hoog opgeleide en ervaren experts zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, Microsoft, RES en SoftGrid. Qwise is het grootste Citrix Authorized Learning Center (CALC) in de Benelux, waar specialisten uit de praktijk hun kennis overdragen en complete certificeringstrajecten verzorgen.

Qwise is gevestigd in Amsterdam en telt 80 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.qwise.nl.

-------