Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Lisse, 8 mei 2007

Swets benoemt Johan van Campen als nieuwe COO/CIO

Swets is verheugd Johan van Campen te kunnen presenteren als de nieuwe Chief Operations Officer/Chief Information Officer. In zijn nieuwe dubbelfunctie wordt de heer van Campen verantwoordelijk voor de IT-ontwikkeling voor Swets wereldwijd en de mondiale operationele dienstverlening aan klanten en uitgevers.

"Bij Swets streven we ernaar het abonnementenbeheer voor onze klanten te vereenvoudigen," vertelt Arie Jongejan, CEO van Swets. "Ons kortgeleden gelanceerde SwetsWise-platform bevat de meest geavanceerde en uitgebreide tools voor abonnementenbeheer die momenteel beschikbaar zijn. Innovatie en regelmatige updates van dit platform behoren inmiddels tot de kernactiviteiten van Swets en we zijn dan ook zeer verheugd Johan in ons team te mogen verwelkomen. Hij was een van de drijvende krachten achter online bankieren bij ING Bank Nederland, en zijn werk heeft miljoenen klanten van ING in staat gesteld hun dagelijkse bankzaken online te regelen. Zijn enorme expertise zal Swets zeker van pas komen bij de verdere ontwikkeling van ons bedrijf, en het versterken van onze positie als wereldleider op het gebied van abonnementenservices."

"Swets loopt voorop als het gaat om innovatieve ontwikkelingen binnen de eigen sector en gaat naar het zich laat aanzien een succesvolle toekomst tegemoet. Ik kijk dan ook bijzonder uit naar de grote kansen die deze functies bieden," aldus Johan van Campen. "Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe strategie en richting waarvoor Swets gekozen heeft, zullen bijdragen tot een verdere verbetering van de positie van het bedrijf als wereldleider op het gebied van abonnementenservices, en een groot aantal extra voordelen en kansen bieden voor klanten en uitgevers."

Johan komt naar Swets van ING Bank Nederland, waar hij werkzaam was als hoofd van het operationele centrum voor commerciële leningen en lopende rekeningen, en verantwoordelijk was voor IT. In deze functie stroomlijnde hij de activiteiten van de Postbank op het gebied van lopende rekeningen en leidde hij een aantal belangrijke projecten op het gebied van compliance. Hij is zeer ervaren in operationeel management, Lean Six Sigma, en het succesvol toepassen van informatietechnologie binnen een bedrijf. Voorafgaand aan zijn functie bij ING was Johan tien jaar werkzaam in de IT, bij de Koninklijke Marine, waar hij verschillende functies vervulde, waaronder die van projectmanager en manager Ontwikkeling en Onderhoud.

Over Swets
Swets is nummer 1 in de wereld op het gebied van abonnementenservices. Met ruim 100 jaar ervaring kunnen wij zowel voor klanten als voor uitgevers het beste halen uit de huidige, complexe informatiewereld, zowel in tijd als in geld. Met klanten in meer dan 160 landen en meer dan 20 kantoren over de hele wereld, is Swets een groot en krachtig bedrijf dat beschikt over het meest uitgebreide en geavanceerde e-commerce platform dat op dit moment in zijn soort bestaat.

Swets is de laatste 2 jaar door het blad E-Content Magazine genoemd in de '100 belangrijkste bedrijven in de Digital Content Industry' en stond in 2006 genoteerd op nummer 95 van de FEM Business top 500 van bedrijven in Nederland. Wij zijn het enige bedrijf in de informatiebranche met een wereldwijd ISO 9001:2000 certificaat - een bewijs van onze uitstekende operationele procedures en dienstverlening naar onze klanten.

Sandra van Winsen
Communicatie

Swets
Swets Simplifies

Heereweg 347b
P.O. Box 830
2160 SZ LISSE
The Netherlands
T +31 (0)252 435 399
F +31 (0)252 415 888
E svanwinsen@nl.swets.com
I www.swets.com

ISO 9001:2000 Globally Certified - 2006 e-Content 100 Company


---- --