Gemeente Weert

8 mei 2007

INTEGRATIE NIEUWBOUW BISSCHOPPELIJK COLLEGE EN SPORTHAL

De nieuwbouw van het Bisschoppelijk College en de gemeentelijke sporthal op het sportpark St. Theunis worden geïntegreerd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op 1 mei jl. besloten. Ook is een principebesluit genomen om vestiging van Vitae Sport & Recreatie, op dit moment gehuisvest aan de Graafschap Hornelaan, mogelijk te maken op het sportpark St. Theunis.

Begin 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders, na het horen van de gemeenteraad, besloten het Bisschoppelijk College te vestigen op het sportpark St. Theunis. Ook worden op het sportpark, naast een gemeentelijke sporthal, een nieuwe atletiekaccommodatie en een extra hockeyveld gerealiseerd.

Integratie Bisschoppelijk College en sporthal
Het ontwerptraject voor de nieuwbouw van het Bisschoppelijk College en de sporthal is enkele weken geleden gestart. Belangrijke vraag die hierbij snel naar voren kwam, was of er twee aparte gebouwen zouden worden gerealiseerd voor het Bisschoppelijk College en de sporthal of dat de functies van de school en de sporthal worden geïntegreerd. In overleg met het Bisschoppelijk College heeft het college van burgemeester en wethouders besloten voor een geïntegreerd bouwplan te gaan.

Het integreren van de functies betekent dat verschillende elementen mogelijk gecombineerd kunnen worden, zodat er dubbelgebruik is van verschillende ruimtes. Daarbij valt te denken aan keuken/kantine, natte ruimtes en liften. Dit kan dan voordelen opleveren in de bouw- en exploitatiekosten voor zowel het Bisschoppelijk College als de gemeente. De architect heeft wel als opdracht meegekregen een duidelijke scheiding aan te brengen in de verschillende functies.

Vitae
Op dit moment is Vitae Sport & Recreatie gevestigd aan de Graafschap Hornelaan. In samenwerking met de gemeente is gekeken of Vitae gevestigd zou kunnen worden op het sportpark St. Theunis. Dit heeft voor dit moment geleid tot het principebesluit van het college van B&W om de vestiging van Vitae mogelijk te maken in combinatie met de nieuwbouw van het Bisschoppelijk College en de sporthal. Het gaat hierbij om de hoofdvestiging van Vitae, waarbij gedacht moet worden aan ca. 2.400 tot 3.000 m² bruto vloeroppervlakte. De komende maanden dient in overleg met Vitae duidelijk te worden of vestiging van Vitae op het sportpark St. Theunis onder nog nader te bepalen voorwaarden definitief kan worden.

2007.107 FS


---- --