Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikTech lanceert QlikView 8

Nieuwste versie van revolutionaire analysesoftware bewijst kracht van eenvoud

Hoofddorp, 8 mei 2007 - QlikTech, toonaangevend producent van Business Intelligence (BI)-software gebaseerd op de in eigen huis ontwikkelde in-memory technologie, lanceert QlikView 8, de jongste release van zijn revolutionaire analysesoftware. De lancering vindt plaats tijdens Qonnections 2007, QlikTechs internationale gebruikers- en partnerbijeenkomst, van 8-10 mei in Taets Art Gallery in Zaandam.

QlikView 8 is een enorme stap voorwaarts in de realisatie van QlikTechs missie: 'simplifying analysis for everyone'. De nieuwe versie brengt BI binnen het bereik van nog grotere groepen gebruikers. Dankzij de combinatie van uitgebreide features voor personalisatie en visualisatie en verbeterde mogelijkheden voor gebruik en samenwerking is deze versie eenvoudig aan te passen aan de behoeften van zelfs de meest informatie-intensieve bedrijven. "QlikView 8 is hét voorbeeld van de volgende generatie Business Intelligence. De software creëert belangrijke nieuwe kansen voor innovatie en performanceverbetering voor organisaties van welke omvang en in welke sector dan ook," zegt Måns Hultman, CEO van QlikTech.

Meer dan tweehonderd QlikTech-klanten en -partners hebben vanaf februari 2007 kunnen proefdraaien met de bètaversie van QlikView 8. "De honderden nieuwe features en de prestatieverbetering van ruim dertig procent die deze versie biedt, hebben geresulteerd in een uitzonderlijk positieve feedback van de gebruikers," aldus Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech. "Verwonderlijk is dat niet: QlikViews baanbrekende in-memory software geeft hun de flexibiliteit en snelheid die ze nodig hebben om krachtige zakelijke analyses te maken."

De nieuwe features in QlikView 8 rusten op vier innovatieve pijlers: actiegerichte analyse, op samenwerking geënte analyse, analyse door grote aantallen gebruikers en analyse van grote aantallen documenten.


· Actiegerichte analyse
Strategische Business Intelligence concentreert zich niet alleen op het analyseren van het verleden, maar ook op het (beter) voorspellen van de toekomst. QlikView 8 stelt gebruikers in staat razendsnel op de toekomst gerichte analyses te produceren en verschillende 'what-if'-scenario's via slechts enkele klikken op de muis met elkaar te vergelijken. Managers hebben op die manier meer zicht op de implicaties van hun beslissingen. QlikView 8 verhoogt de intelligentie van geavanceerde analyses door:
- invoervelden te creëren die gegevens in het geheugen vasthouden en die op dezelfde manier gebruikt kunnen worden als alle andere gegevens
- gegevens te importeren en te bewerken in invoervelden die, desgewenst, gedistribueerd kunnen worden over aggregaties.


· Op samenwerking geënte analyse
Verbeterde bedrijfsprestaties zijn het resultaat van teamwork. Als gebruikers inzicht willen krijgen in hun bedrijf, moeten ze samenwerken bij het analyseren van gegevens en de bevindingen met elkaar delen. QlikView 8 stimuleert een dergelijke gezamenlijke Business Intelligence door:
- persoonlijke en gemeenschappelijke documentobjecten, bladwijzers en rapportages ter beschikking te stellen;
- via email bladwijzers te delen ;

- QlikView Server als centrale 'hub' voor het beheer van gemeenschappelijke objecten te gebruiken;
- het mogelijk te maken lokaal geproduceerde analyses via lokale servers met elkaar te delen;
- QlikView met client-applicaties als Microsoft® Office(TM) te integreren.


· Analyse door grote aantallen gebruikers Doel van Business Intelligence is het aanreiken van gepersonaliseerde analyses aan de juiste gebruikers op het juiste moment, waardoor zij in staat zijn betere zakelijke beslissingen te nemen. Bedrijven hebben er behoefte aan analyses beschikbaar te stellen aan honderden of duizenden gebruikers die allemaal toegang hebben tot de nieuwste QlikView-functionaliteit. QlikView 8 stroomlijnt zo'n massale inzet door:
- de serververeisten voor QlikView Server en QlikView Publisher (de module die de dataverversing automatiseert en de toegang voor specifieke gebruikers garandeert) te verlagen;
- het gebruik van de AJAX zero-footprint- en Java-client te vergemakkelijken;
- een webservices-interface naar QlikView Server toe te voegen;
- de installatieprocedure te verbeteren en te vereenvoudigen.


· Analyse van grote aantallen documenten De verspreiding van QlikView zowel binnen als buiten de onderneming maakt het noodzakelijk om grote aantallen QlikView-rapporten op een simpele én veilige manier te beheren. QlikView 8 waarborgt dit door:
- de verschillende versies van QlikView Server en QlikView Publisher te synchroniseren;
- de installatie van QlikView Server en QlikView Publisher Standard Edition te integreren;
- de toegang tot QlikView Server en met QlikView Publisher beheerde documenten binnen de QlikView-client te vergemakkelijken.

Ook de geavanceerde visualisatie van gegevens is verder verbeterd in QlikView 8. Gebruikers kunnen nu resultaten weergeven in bijna dertig kleurige opmaakstijlen - van trechterdiagrammen en Pareto-grafieken tot 'heatmaps' - in combinatie met een scala van 'metergrafieken' voor optimaal informatiebeheer. "De nieuwe opmaakmogelijkheden en grafische rapporten in QlikView 8 maken het nog gemakkelijker om resultaten te bekijken op de manier die ik het prettigst vind," zegt Thomas Nilsson, IT Manager bij HemoCue, een Zweedse fabrikant van producten voor medische diagnose. "Het op een andere wijze naar dezelfde gegevens kijken, levert weliswaar geen andere resultaten op, maar kan wel nieuwe denkbeelden genereren. Het is zowel een interactievere als een intuïtievere manier van werken."

De introductie van QlikView 8 valt samen met de sterk toenemende waardering voor QlikTech in de BI-sector. In 2006 riep ICT-marktanalysebureau IDC QlikTech, voor het derde jaar op rij, uit tot het snelst groeiende BI-softwarebedrijf ter wereld. Begin 2007 positioneerde een ander gerenommeerd onderzoeksbureau, Gartner Inc., QlikTech als 'visionair' in zijn jaarlijkse 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms'. En eerder deze maand bekroonde het gezaghebbende innovatievakblad Red Herring de BI-specialist nog met de Red Herring 100 Spring Award voor zijn rol als technologisch innovator.

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft momenteel 260.000 gebruikers bij 5.777 klanten in 71 landen, verspreid over de hele wereld. Iedere dag verwelkomt QlikTech gemiddeld ruim twaalf nieuwe klanten. Door deze explosieve groei heeft het bedrijf zijn inkomsten, zowel in 2005 als in 2006, met tachtig procent zien stijgen.

QlikView maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie kan de gebruiker reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen van de computer laden en manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt.

QlikTech, in 1993 opgericht in Zweden, heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en de Benelux (Hoofddorp). Het bedrijf werkt wereldwijd met meer dan vijfhonderd partners. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.



Ingezonden persbericht