Ingezonden persbericht


Transportsector schreeuwt om arbeidskrachten

Monster Employment Index: aantal online vacatures nog nooit zo hoog

Amsterdam, 8 mei 2007 - Het aantal onlline vacatures in Nederland is de afgelopen maand verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Na het record van maart steeg de Index in april met 6 punten naar een nieuw hoogtepunt van 191. Vooral de vraag naar werknemers in de transport & logistiek nam opnieuw fors toe.

De Monster Employment Index is de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt en baseert zijn resultaten op circa 300 Nederlandse carrièresites en vacaturepagina's van websites van bedrijven.

Stijgende lijn
De stijgende trend die al begin 2006 werd ingezet, gaat onverminderd voort. In de eerste twee maanden van 2007 daalde de Index nog licht, maar deze dip bleek van tijdelijke aard. Vergeleken met april 2006 staat de Index 43 punten hoger. Vergeleken met januari 2006 is het verschil zelfs 75 punten. In de tussenliggende periode steeg de Index in twaalf van de vijftien maanden.

Niet alle sectoren lieten in de afgelopen maand een groei zien. Bouw (-17), accounting (-12) en de financiële dienstverlening (-11) kenden een stevige terugslag, nadat ze de maand ervoor nog met een vergelijkbaar aantal waren gestegen. De beste sectoren in april waren transport en logistiek (+48), onderzoek en ontwikkeling (+29) en de publieke sector (+29).

'Het is niet de eerste keer dat de vraag naar personeel in transport & logistiek zo sterk groeide', aldus Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl. 'Vergeleken met april vorig jaar staat de transportindex nu 139 punten hoger, een groei van 94 procent. Een indicatie dat het erg goed gaat met deze sector, maar ook dat werving hier een probleem aan het worden is. Het vinden van geschikt personeel is een serieus issue aan het worden.'

Forse toename in Drenthe
In Drenthe steeg het aantal online vacatures met 64 punten het hardst. Met name het aantal online vacatures in de techniek en financiële dienstverlening nam toe. Ook Limburg (+28) en Flevoland (+19) stegen fors. In Limburg nam vooral de vraag naar sales- en horecamedewerkers toe. In Noord-Brabant en Utrecht bleef de Index onveranderd, alleen in Noord-Holland daalde hij licht (-1). Deze afname was voornamelijk te wijten aan een dalende vraag naar vakwerkers. In de overige provincies steeg de Index.

Ook de Europese Index kende een stijging over de maand april. Met 3 punten steeg hij naar een nieuwe piek van 133. Frankrijk deed het met een groei van 9 punten het best. Ook Zweden (+8) en Duitsland (+5) zagen hun Index toenemen. Groot-Brittannië kende als enige land een daling (-9).

Het volledige Monster Employment Index-rapport is te lezen op: http://eIndex.monsterworldwide.com.

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index, een initiatief van Monster Worldwide, moederorganisatie van Monsterboard.nl, is een barometer voor de online arbeidsmarkt in vijf Europese landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Zweden (227 miljoen Europeanen). De barometer is een maandelijkse analyse van de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen en levert objectieve informatie over de trends in recruitment, gericht op regio's en beroepsgroepen (conform ISCO 88-indeling). Meer dan 1.400 Europese representatieve carrièresites en HR-secties van websites van bedrijven worden geraadpleegd. Een team van 8 fulltime-onderzoekers, gestationeerd in Praag, verzamelt deze data sinds november 2004. De Index wordt onafhankelijk geaudit door ARC Research, een marktonderzoeksbureau uit Cranford, New Jersey (VS). De barometer is zeer succesvol in de VS, waar de Monster Employment Index in april 2004 werd geïntroduceerd, en wordt door onder andere de politiek, werkgevers- en werknemersorganisaties en de media gezien als een officiële indicator van de werkgelegenheid.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 60.000 vacatures en ruim 700.000 CV's. Per maand kent de site circa 1.900.000 unieke bezoeken (maart 2007).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com.

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht