NOVA

08-05-2007

Onderwijssubsidie
Rijke, witte scholen zijn op basis van hun postcode ten onrechte aangewezen als achterstandsschool en krijgen daardoor extra subsidie. Zo krijgt het welvarende Barlaeus Gymnasium in Amsterdam de komende twee jaar 380.000 euro extra omdat de school een achterstandsschool zou zijn.

Posttrauma
NS Reizigers moet een schadevergoeding betalen aan een voormalige hoofdconducteur die, na een aantal incidenten tijdens het werk, kampt met een posttraumatische stressstoornis. De rechter concludeerde dat zijn oud-werkgever niet genoeg gedaan heeft aan opvang en nazorg. In de studio reageert Jan Warning, directeur van het Bureau Beroepsziekten van de FNV.

Joep Bertrams
Politieke onrust en tumult. Het is koren op de molen voor politiek tekenaar en NOVA's huiscartoonist Joep Bertrams. Zijn tekeningen en animaties, gemaakt na 11 september 2001, zijn nu gebundeld én vanaf donderdag te zien op een overzichtstentoonstelling. De nadruk van de tentoonstelling 'Oud Zeer' ligt op de kabinetten Balkenende.

Zelfbestuur Noord-Ierland
Voormalige katholieke en protestantse aartsvijanden in Noord-Ierland maakten zich vandaag op om gezamelijk een regering te vormen. Zowel de radicale dominee Ian Paisley - ingezworen als nieuwe premier - en de voorman van de republikeinse partij Sinn Féin, Martin McGuinness - als vicepremier - beloofden te werken aan een gezamenlijke toekomst.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------