Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

McDonald's zet Griekse zomer op het menu

Nieuwe vegetarische salade in het assortiment

Amsterdam, 8 mei 2007 - Deze zomer zet McDonald's wederom een nieuwe maaltijdsalade op het menu: de Griekse Salade. Deze salade met romige feta, verse olijven, tomaat, rode chilipepers, rode ui en komkommer is verkrijgbaar van 14 mei tot en met 2 september. Ook vegetariërs hebben nu een extra keuzemogelijkheid, want de salade bevat geen vlees. Met deze introductie breidt McDonald's het gevarieerde aanbod nog verder uit.

Gevarieerd eten
Een bewuste leefstijl staat voor voldoende beweging en gevarieerd eten. Ook McDonald's hecht hier veel belang aan. McDonald's wil het voor al haar gasten mogelijk maken om een bewuste en gevarieerde keuze te maken uit het menu. Daarom wordt het productaanbod vaak vernieuwd en aangevuld. Zo wordt bijvoorbeeld ook het traditionele Happy Meal regelmatig met verschillende keuzeproducten uitgebreid, zoals in januari 2007 met Danoontje Snack en Zonnatura Knijpfruit.

Met de Griekse Salade brengt McDonald's een nieuwe, zomerse smaak in haar restaurants. Van deze variant binnen het aanbod aan maaltijdsalades kunnen ook vegetariërs genieten.

Voedingsinformatie
McDonald's geeft in een folder en op een speciale website (www.mcdonaldsmenu.info) uitgebreide informatie over de voedingswaarde van alle producten, zodat gasten bewuste keuzes kunnen maken. Hierbij wordt gewerkt met een voedingsinformatiesysteem dat is gebaseerd op door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) dagelijks aanbevolen hoeveelheden (calorieën, zout, vetten, koolhydraten en eiwitten). Deze informatie is ook op onze verpakkingen en op de placemat te vinden.