Projectorganisatie Maasvlakte 2


Maasvlakte 2 in Maritiem Museum

8 mei 2007 - Aan de Rotterdamse kust is nog niets te zien, maar in het Maritiem Museum is Maasvlakte 2 al een feit! Het toekomstige haven- en industriegebied is sinds enkele maanden toegevoegd aan de geheel vernieuwde havenpresentatie `MainPort Live' in het Rotterdamse museum. Geheel gemaakt van glas `zweeft' Maasvlakte 2 hier boven haar toekomstige locatie in het water van de Noordzee.

MainPort Live

MainPort Live is een fascinerende multi-media presentatie over de Rotterdamse haven. MainPort Live belicht op eigentijdse wijze alle facetten van de haven - zowel heden als verleden. Met deze presentatie brengt het museum de wereldhaven terug in het hart van Rotterdam...

Naast de toevoeging van Maasvlakte 2 zijn ook andere onderdelen van de havenpresentatie vernieuwd. Er zijn nieuwe films gemaakt en het licht en geluid is sterk verbeterd. Met een tijdnavigator in de Control Room zijn duizenden digitale afbeeldingen op te sporen, en ook historische afbeeldingen, kaarten en tientallen film- en audiofragmenten. Schepen in de haven zijn 'real-time' te volgen, wachtend voor Hoek van Holland of varend in het havengebied. In MainPort Live ervaart iedere bezoeker het ritme van de haven.