Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 8 mei 2007

Bredanaar aangehouden wegens huisvredebreuk

BREDA: Een 43-jarige Bredanaar is maandagavond rond 22.00 uur aangehouden. Hij was tegen de wil van zijn ex-vriendin haar woning in de wijk Zandberg binnengedrongen door de voordeur te forceren. Eenmaal binnen wilde de man, die onder invloed van alcohol was, niet meer weg. De vrouw vluchtte naar de buren en daar werd de politie gebeld. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Twee mannen overvallen pizzeria Kesterenlaan

BREDA: Twee onbekende mannen hebben maandagavond kort na 23.30 uur een pizzeria aan de Kesterenlaan overvallen. De overvallers, gehuld in donkere kleding, bedreigden twee medewerkers die net na sluitingstijd bezig waren met het opruimen van het pand en vroegen om geld. Een van de daders zette die eis kracht bij met een mes. Met een geldbedrag is het tweetal er vervolgens vandoor gegaan. De politie onderzoekt de zaak. Voor de twee medewerkers, die ongedeerd bleven, is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Dronken Bredanaar rijdt tegen paaltje

BREDA: Een 35-jarige Bredanaar is dinsdagmorgen rond 06.15 uur aangehouden op de Tramsingel. De man lag in zijn auto te slapen, nadat hij tegen een paaltje was gereden en niet meer verder kon rijden. Agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol was, maar na een eerste blaastest die voor hem negatief uitviel, weigerde de Bredanaar elke medewerking aan de daaropvolgende ademanalyse op het bureau. De man is ingesloten.

Automobiliste bekeurd

ETTEN_LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag rond 13:15 uur op de Voorsteven een 28-jarige automobiliste uit Etten-Leur een bekeuring gegeven. Dit gebeurde nadat agenten zagen dat de vrouw geen gordel droeg en haar dochter van ongeveer vier jaar op schoot had tijdens het autorijden. De wagen van de vrouw bleek tevens onverzekerd. De vrouw moet nu binnen een paar weken de verzekering in orde maken.

Politie controleert snelheid

PRINSENBEEK: De politie heeft dinsdag tussen 11:15 14:15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Schutsestraat. Dit gebeurde na klachten uit de buurt. Op dat traject mag maximaal 50 km/u gereden worden. 854 automobilisten passeerden de controlepost. 151 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro