Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 8 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 08-05-2007

Inbreker aangehouden

Koog aan de Zaan, dinsdag 7 mei 2007, 14:35 uur.

De politie heeft een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachte van inbraak bij een korfbalvereniging aan de Wezelstraat. Verschillende deuren vertoonden sporen van
breekwerktuigen. De deur van het werkhok was opengebroken en uit het hok was een zeil weggenomen. Bij de parkeerplaats in de struiken werd het zeil teruggevonden. Er was een soort hut van gebouwd. De verdachte lag onder het zeil te slapen. In de directe omgeving werd een mogelijk van diefstal afkomstige fiets gevonden. In de 'hut' lag een breekijzer en een van diefstal afkomstige digitale ontvanger. De verdachte werd na een kort verhoor ingesloten en in verzekering gesteld. Hij bleek twee weken geleden na een gevangenisstraf te zijn vrijgekomen.

Man in de Zaan

Wormerveer, maandag 7 mei 2007, 19:08 uur.

De politie heeft twee Amsterdammers van 20 en 23 jaar oud en een 20-jarige man uit Krommenie aangehouden als verdachten van bedreiging en afpersing. Een 24-jarige man uit Eindhoven, een bekende van het drietal, heeft aangifte gedaan dat de mannen hem hebben gedwongen geld af te geven. Hij zou vanaf de Marktstraat zijn gevlucht en achtervolgd door de mannen. Om aan hen te ontkomen sprong hij vervolgens in de Zaan. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling aangifte doen. In de auto van de verdachten werd een stroomstootwapen en een mes aangetroffen die in beslag werden genomen. De drie verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in om de ware toedracht 'boven water' te krijgen.

Man van trap geduwd

Zaandam, dinsdag 8 mei 2007.

De politie heeft een 33-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn zuster, haar vriend en een buurman. De man zou onder invloed van drank en hennep agressief zijn geworden en zijn zus en haar vriend herhaaldelijk hebben geslagen waardoor zij diverse oppervlakkige verwondingen opliepen. Een buurman, die toevallig de trap op kwam, zou door de man zijn geduwd waardoor hij van de trap zou zijn gevallen. De buurman heeft door de val enkele gekneusde ribben en een gebroken arm opgelopen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Stalker aangehouden

Purmerend, dinsdag 8 mei 2007, 02:27 uur.

Een 43-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van stalking van zijn ex-echtgenote. De man was meerdere malen in de directe omgeving van haar woning gesignaleerd. Gewaarschuwde agenten troffen de man nabij de flat van zijn ex. Bij het zien van de politie probeerde de beschonken man er vandoor te gaan waarop hij na een korte achtervolging werd aangehouden. De verdachte werd ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Valse melding

Zaandam, dinsdag 8 mei 2007, 06:35 uur.

De politie maakt proces-verbaal op tegen een bewoner van de Fluitekruidweg wegens het doen van een valse melding. De man had het alarmnummer gebeld met de mededeling dat er in zijn woning een beroving met een mes plaatsvond. Meerdere voertuigen gingen met spoed ter plaatse waar bleek dat er niets aan de hand was. De agenten vermoeden dat hij mogelijk onder invloed was van verdovende middelen en hierdoor waandenkbeelden had gekregen.

Politie organiseert fietstoertocht

Zaandijk, 8 mei 2007

De sportvereniging van de politie organiseert woensdag 16 mei voor de vierde keer een fietstoertocht.

Net als voorgaande jaren staat het iedere fietser vrij aan deze tocht deel te nemen. Er kunnen twee afstanden worden gereden, een van 120 km en een van 60 km.

De tocht van 120 km is uitgepijld. Het vertrekpunt voor beide afstanden is de wielerclub DTS, sportpark Kalverpolder te Wijdewormer. Tussen 09.00 en 10.00 uur kan men starten. De inschrijfkosten van 3,00 moeten voorafgaand aan de start worden betaald in de kantine van de wielerclub DTS. Een kleine versnapering en een flesje drinken is inbegrepen.

Laatst gewijzigd 08-05-2007 16:15 | © Politie Zaanstreek-Waterland |