Provincie Zuid-Holland

Zuid-Hollandse kinderen maken tocht in grootste zeppelin ter wereld

Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman (directeur van Zirkus Zeppelin) reikt dinsdag 8 mei en morgen, woensdag 9 mei kaartjes uit aan 37 basisschoolleerlingen voor een tocht boven de N470 met de grootste zeppelin ter wereld. De tocht is deel van het project Zirkus Zeppelin, dat deel is van de kunstmanifestatie 'ECHT ZIEN', kunst rondom de N470. De manifestatie wordt georganiseerd door de provincie Zuid-Holland.

Hofman reikte als onderdeel van een educatief programma begin april wedstrijdkaarten uit op alle basisscholen in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Lansingerland (Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs): het verzorgingsgebied van de N470. Hij riep de kinderen op hun eigen wereld te creëren rond de N470. Van 26 september tot en met 5 oktober gaan 470 mensen die te maken hebben met de N470 de lucht in met de Zeppelin. Florentijn Hofman: "In dit project gaat het om kansen zien en de stoute schoenen aantrekken. Wie profileert zich als geïnteresseerde, wie pakt het geluk of dwingt het geluk af?". De ervaringen van alle passagiers worden gebundeld in een boek.

Echt Zien: kunst rondom de N470
Echt Zien is een door de provincie Zuid-Holland georganiseerde kunstmanifestatie rondom de nieuwe weg N470. Met een aantal laagdrempelige kunstzinnige activiteiten wil de provincie omwonenden en gebruikers van de weg op een andere manier naar de bestaande omgeving laten kijken. De manifestatie bestaat uit vier onderdelen, een debatreeks en een educatief traject en loopt tot 2008. Kunstenaars met een nationale en internationale reputatie werken eraan mee. Kunstgebouw voert de manifestatie voor de provincie uit.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22