Eerste mobiele verlichtingstrailer begint tour door NL


08.05.2007 / 16:39 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Uneto-vni

Uneto-vni

Kick-off MILA: de eerste mobiele verlichtingstrailer begint tour door Nederland

Uniek concept brengt verlichtingsmogelijkheden dichter bij de E-installateur en de klant.

Zoetermeer: UNETO-VNI, dé ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel, geeft op 10 mei op feestelijke wijze het startschot voor de tour van de eerste MILA-trailer. Het zogeheten Mobiele Licht Applicatie Centrum (MILA) is een unieke lescontainer van 80 m2 en zal de komende jaren door Nederland rijden om voorlichting en demonstraties te geven aan bedrijven en burgers.

De mobiele trailer wordt o.a. gebruikt om leden van UNETO-VNI op te leiden m.b.t. verlichtingsconcepten. De cursussen worden verzorgd door het Cursusloket. De cursussen zijn bedoeld om het kennisniveau van de kleinschalige E-installateur naar een hoger plan te brengen en zo de positie van de installateur in de bouwkolom te verbeteren. De installateurs kunnen de trailer zelf huren zodat zij zelf onafhankelijke adviezen kunnen geven aan klanten over verlichtingsconcepten in relatie tot bijvoorbeeld arbo, milieu en comfort. Het unieke concept is een initiatief van de Vakgroep Elektro Installatiebedrijf (VEI) van UNETO-VNI en is mede gefinancierd door OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch Installatiebedrijf). Het project wordt ondersteund door Stichting Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf en de tien belangrijkste lichtfabrikanten in Nederland.

'Het doel van MILA is voornamelijk het overdragen van kennis waardoor de E-installateur zijn klant beter kan adviseren over het gebruik van licht.', aldus Titia Siertsema, directeur UNETO-VNI. 'De trailer is een soort opleidingspracticum die op verschillende locaties in Nederland verlichtingscursussen biedt voor de leden van UNETO-VNI, bijvoorbeeld over noodverlichting en LED's en hoe men lichtplannen kan toepassen in de gezondheidszorg, horeca of culturele sector. In de trailer kan men meteen zien hoe de kennis kan worden toegepast'. De MILA-trailer kan op diverse wijzen worden ingezet. De trailer kan bijvoorbeeld door leden van UNETO-VNI en fabrikanten van licht worden gehuurd. Vervolgens kan de trailer op locatie worden ingezet om demonstraties of voorlichting te geven. De verlichtingsconcepten kunnen desgewenst worden aangepast in de trailer om op maat demonstraties te geven. Een goed lichtplan in een kantoor draagt immers bij tot een vermindering van het ziekteverzuim en productiviteitsverbetering. In een winkel zorgt een goed lichtplan voor extra omzet en imagoverbetering. Een goed lichtplan draagt ook bij aan energiebesparing en duurzaamheid. De effecten van verschillende verlichtingsschema's kunnen in de trailer getoond worden.

MILA zal vanaf 10 mei door Nederland rijden om zowel ondernemers, burgers als leden te verassen met de verlichtingsmogelijkheden die in de trailer worden gedemonstreerd. Inmiddels is er ook vanuit het buitenland serieuze interesse getoond voor het MILA-concept. Zo heeft UNETO-VNI eind maart een presentatie gehouden voor de AIE, de Europese koepel voor brancheorganisaties in de installatiebranche. Kortom, MILA dient als lichtend voorbeeld om kennis zo dicht mogelijk bij de burger en leden te brengen.

U bent van harte uitgenodigd om bij de kick-off van de MILA-trailer aanwezig te zijn. Deze start om 15:00 uur en eindigt om 16:30 met een borrel. Tijdens de bijeenkomst zal de MILA-trailer, en de opzet ervan, worden gepresenteerd. U kunt ook gebruik maken van de tekst in dit persbericht. Voor foto's van de trailer kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens. Als u bij de kick-off aanwezig wilt zijn, dient u dit kenbaar te maken aan Kirsten Bruijel k.bruijel@uneto-vni.nl.

Informatie over het totale cursusaanbod en het aanmelden voor deze cursussen, de regionale tour van de MILA-trailer en het huren, is te vinden op www.cursusloket.nl.


----------------------------------------