Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

8 mei 2007

Overhandiging oorkonde aan burgemeester Koetje van Twenterand

Staatssecretaris Bijleveld Schouten heeft de gemeente Twenterand twee oorkondes overhandigd vanwege prestaties op het gebied van digitale dienstverlening. Zij deed dit tijdens een werkbezoek aan de gemeente Twenterand waarbij digitale dienstverlening in gemeenten centraal stond.

Twenterand kreeg een oorkonde voor het project bekendmakingen. Het gaat dan bijvoorbeeld over aangevraagde en verleende vergunningen.

Veel gemeenten publiceren bekendmakingen nog uitsluitend in de huis-aan-huisbladen. In de gemeente Twenterand staan ze ook op de gemeentelijke website. Een tweede oorkonde kreeg Twenterand omdat de gemeente voldoet aan de digitale richtlijnen voor publicatie van decentrale regelgeving. Ook dat is in Twenterand op de gemeentesite te vinden.

Staatssecretaris Bijleveld aan de luchtafel met het internetpanel van de gemeente Twenterand De staatssecretaris prees de vooruitstrevende inspanningen van de gemeente die volgens haar een goede stap zijn in de richting van een transparante overheid.