Gemeente Heerlen

Heerlen gaat handhaven tegen parkeeroverlast Pancratiusplein

Het Pancratiusplein dat bedoeld is als open plein voor voetgangers, bezoekers en evenementen, wordt toch weer gebruikt voor het illegaal parkeren van voertuigen. Door handhavingsacties gaat de gemeente Heerlen de parkeeroverlast op het Pancratiusplein terugdringen. Vanaf 11 mei a.s. zullen illegaal geparkeerde voertuigen op en om het Pancratiusplein bekeurd, en indien noodzakelijk weggesleept worden.

Het gebied rond de Pancratiuskerk ondergaat een metamorfose. Het Pancratiusplein is ontworpen als een plek om te vertoeven: op het plein en op de terrassen. Daarom is het plein bedacht als een open ruimte die voor de voetgangers en bezoekers beschikbaar is.

Jammer genoeg merken we dat er toch auto's geparkeerd worden zonder ontheffing. Daarvoor is het nieuwe plein niet bedoeld. Het leidt tot ook tot gevaarlijke situaties en overlast en daardoor tot veel klachten. De gemeente wil hier nu paal en perk aan stellen.

Daarom wordt er vanaf 11 mei handhavend opgetreden. Om ervoor te zorgen dat deze parkeeroverlast in de toekomst geen rol meer gaat spelen, wordt er momenteel gewerkt aan nieuwe, op maat gemaakte verkeersbesluiten. Totdat deze gereed zijn, zal de gemeente gaan handhaven waar dat kan. Wie vanaf 11 mei a.s. op of om het Pancratiusplein parkeert waar dat niet is toegestaan, loopt dus het risico dat het voertuig bekeurd of zelfs weggesleept wordt.

Alleen voor mensen die per se op het terrein moeten parkeren, zoals bijvoorbeeld de aannemer die er momenteel aan het werk is, worden parkeerontheffingen verleend.

HEERLEN, 8 mei 2007
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --