Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 08-05-2007

Nummer: 18

Op dinsdag 8 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vraagbundelingsonderzoek breedband (glasvezelnetwerk) Het college heeft besloten het parkmanagement Rivium te verzoeken een vraagbundelingsonderzoek te laten uitvoeren in het kader van de aanleg van een open glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Rivium, Hoofdweg en Capelle Trade Center. Voor dit onderzoek stelt het college een subsidie beschikbaar van maximaal E 25.000,-.

Capaciteitsuitbreiding Kralingseplein
Het college nam kennis van de planstudie Projectanalyse Kralingseplein van 10 april 2007 en stemt in principe in met de voorkeursoplossing om de doorstromingsproblemen op het Kralingseplein aan te pakken. Deze voorkeursoplossing is een combinatie van:
- een extra uitvoegstrook boven aan de noordelijke afrit van de A16;
- een extra linksaffer op de noordelijke afrit van de A16;
- een extra linksaffer op de oostzijde van de Abram van Rijckevorselweg richting de Van Brienenoordbrug;
- een extra rechtsaffer op de oostzijde van de Abram van Rijckevorselweg;
- een extra linksaffer op de westzijde van de Abram van Rijckevorselweg. De projectkosten bedragen E 2.500.000,00. Hiervan komt uiteindelijk E 417.000,00 ten laste van de gemeente. Gelet op de urgentie van het project zal aan de commissie SO worden gevraagd om vooruitlopend op de behandeling van de Voorjaarsnota 2007 in te stemmen met de uitvoering van dit principebesluit

Klanttevredenheidsonderzoek Sociale Zaken
Het college nam kennis van het tevredenheidsonderzoek onder klanten van Sociale Zaken. Dit onderzoek is uitgevoerd door het onderzoeks- en adviesbureau van de VNG: SGBO. Aan de hand van de belangrijkste resultaten zijn verbeterpunten opgesteld. Deze verbeteracties betreffen:
- eventuele verruiming van de openingstijden en telefonische bereikbaarheid;
- voor 2007 zijn diverse maatregelen genomen om snel en efficiënt werken nog verder te verbeteren;
- voor alle medewerkers wordt in 2007 een communicatietraining verzorgd;
- voor medewerkers die rechtstreeks contact met klanten hebben, wordt in 2007 een training regievoering in gesprekken gehouden en voor de medewerkers van de Informatielijn een training telefonische klantcontacten.

Vierdaags beachvolleybalevenement
De burgemeester heeft besloten vergunning te verlenen voor het houden van een vierdaags beachvolleybalevenement op het Stadsplein van vrijdag 15 juni tot en met maandag 18 juni 2007. Het college besloot vergunning te verlenen voor reclameborden, geluid en standplaats.

Wijziging mandaatregeling
Het college besloot de mandaatregeling van de afdeling Publiekszaken aan te passen.

Vergunning kermis
De burgemeester besloot vergunning te verlenen voor het houden van de kermis op het evenemententerrein achter het gemeentehuis van dinsdag 21 augustus tot en met zondag 26 augustus 2007. Het college heeft besloten vergunning te verlenen voor de muziek. Het kermisterrein wordt aangewezen als gebied verboden voor honden.

Promotiegelden centrummarkt
Het college heeft besloten in 2007 E 3.500,- te reserveren binnen het budget voor de Capelse centrummarkt voor promotie van deze markt. Vanaf 2008 worden deze promotiegelden verrekend met het markttarief. Bij de behandeling van de begroting voor 2008 wordt de raad voorgesteld om ook in 2008 het markttarief voor de centrummarkt niet te verhogen.

Vergunning Dag van het Park
De burgemeester heeft besloten vergunning te verlenen voor het houden van de Dag van het Park in het Schollebos op zondag 27 mei 2007. Ook besloot zij ontheffing te verlenen voor het schenken en verkopen van drank. Het college besloot vergunning te verlenen voor spandoeken, muziek en standplaatsen voor kraampjes.

Bouwaanvraag woning Hebriden
Het college besloot een bouwvergunning te verlenen met vrijstelling van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan voor het uitbreiden van een woning aan de Hebriden.


---