PCM Uitgevers


08/05/2007
Rob Haans nieuwe uitgever de Volkskrant

Rob Haans is door de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers benoemd als uitgever van de Volkskrant. Haans (45) wordt verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten en zal zich de komende jaren vooral richten op het ontwikkelen van nieuwe inkomstenbronnen en versterking van het Volkskrantmerk.

Het is de bedoeling dat hij op termijn verantwoordelijk wordt voor meer onderdelen van de bedrijfsvoering, zoals ICT. Dit past in het streven om de werkmaatschappijen van PCM zo zelfstandig mogelijk te laten opereren.

Rob Haans was de afgelopen zes jaar lid van de directie van WPG Uitgevers, waar hij leiding gaf aan enkele boekenuitgeverijen en het facilitair bedrijf (ICT), de klantenservice en business development. Bij WPG was hij onder meer verantwoordelijk voor verschillende internet activiteiten en het herstel van De Arbeiderspers als vooraanstaande boekenuitgeverij. Daarvoor werkte hij in verschillende management- en consultantposities bij KPN, NOB en Aegon. Haans heeft bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en Nijenrode gestudeerd.

Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant, kijkt uit naar de samenwerking: "Rob is van alle markten thuis, operationeel en strategisch. Hij is een open en evenwichtige manager die balans brengt in het hectische krantenbedrijf. De Volkskrant is op de goede weg met veel nieuwe initiatieven op multimediaal gebied. Rob zal dat stimuleren en er voor zorgen dat ze ingebed worden in de organisatie. En Rob heeft ook een
goede antenne om de papieren krant verder te versterken en uit te bouwen; met name in en rond het weekend."

Voor Rob Haans is de nieuwe baan een logische stap: "Door mijn carrière loopt mijn liefde voor media als een rode draad. Werken bij de Volkskrant is voor mij een uitgelezen kans om weer de diepte in te duiken en al mijn energie te richten op de uitbouw van zoân sterk en mooi mediamerk."

Bron: Raad van Bestuur