Gemeente Delft

Extra inspectie op juist aanleveren huisvuil

De reinigingsinspectie van de gemeente Delft gaat aankomende weken extra controleren op het juist aanbieden van huishoudelijk afval. Mensen die hun huisafval te vroeg buiten zetten krijgen nu nog een waarschuwing. Vanaf 15 mei worden er boetes uitgedeeld aan regelovertreders.

Het te vroeg aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen kan overlast veroorzaken, zoals ongedierte en stank. Er wordt daarom de komende periode extra gecontroleerd door de reinigingsinspectie van de gemeente.

Binnen de Gemeente Delft geldt dat het huisafval pas op de ophaaldag zelf vanaf 06:00 uur 's morgens op de stoep mag staan. Zie artikel 22 afvalstoffenverordening, paragraaf 3 uitvoeringsbesluit.

Mensen die zich hier niet aan houden krijgen nu nog een waarschuwing, maar vanaf 15 mei blijft het hier niet bij. De overtreders worden dan verantwoordelijk gesteld voor de opruimingskosten van ¤ 27,17 per hectoliter.

Op de gemeentelijke website www.gemeentedelft.info onder producten en diensten staat verdere informatie over het aanbieden van huisvuil.


---
Noot voor de redactie (