TROS

Hilversum, 08-05-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 12 mei
Radio 2 - 16.00 uur

GERARD JOLING TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 12 mei onvangt Daniël Dekker in de studio van TROS MUZIEKCAFÉ een van de populairste zangers van dit moment: Gerard Joling. Dankzij zijn optreden in de Soundmixshow brak hij door met 'Ticket to the tropics' dat een nummer 1-hit werd. In 1988 deed hij mee aan het Eurovisie Songfestival. Vanaf de jaren '90 verschoof Gerard Joling het accent langzaam van zang naar presentatie. Momenteel presenteert hij 'So you wannabe a popstar'. In januari bracht Gerard de single 'Maak me gek' uit en nu is er een duet met André Hazes: 'Blijf bij mij'.

In 2006 deed Floortje mee aan Idols 3 en sleepte daarmee een platencontract binnen. Haar eerste single 'Wake Up' wordt nu gevolgd door het album 'Fearless', een mix van pop, soul en middle of the road. Zaterdag zingt ze haar nieuwe single bij TROS MUZIEKCAFÉ.

Samen met zijn broer Ferdi vormde Rob Bolland het succesvolle zingende, musicerende, componerende en producerende duo Bolland & Bolland. 'Rock me Amadeus' van de Weense zanger Falco bracht hen grote successen. De broers gaan nu ieder hun eigen weg en naast het kunstschilderen heeft Rob onlangs een eigen single uitgebracht. Zaterdag een gesprek en een optreden.

Strakoo oftewel Marco is eind jaren '80 begonnen in het kroegencircuit en hij werd drie keer uitgeroepen tot beste partyartiest van Nederland. Nu omgedoopt in Starkoo XL heeft hij met een eigen band van topmuzikanten het album 'Ik ben wie ik ben' opgenomen.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl