Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 08-05-2007

Verdachte overval aangehouden na DNA hit

s-Hertogenbosch De politie heeft maandag een 25-jarige Alkmaarder aangehouden als verdacht van een overval, gepleegd in december 2002 in een woning aan de Karel Doormanstraat in s-Hertogenbosch. De recherche kreeg enkele weken geleden bericht van het Nederlands Forensisch Instituut, dat wangslijm dat eind vorig jaar bij de verdachte was afgenomen voor een ander misdrijf, matchte met aangetroffen sporen uit de woning. De man wordt ervan verdacht in de nacht van 11 op 12 december 2002 de nu 48-jarige bewoner van een bovenwoning te hebben willen beroven. De verdachte en een tweede dader vernielden een ruit van de woning en drongen naar binnen. Zij spoten de bewoner en zijn vrouw met een bijtend goedje in zijn ogen. Er ontstond een vechtpartij waarna de daders de benen namen. Het slachtoffer hield aan de overval lichte verwondingen over. De technische recherche stelde sporen veilig die nu geleid hebben tot een DNA match. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Politie houdt man aan voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag op de Zevende Slagen in s-Hertogenbosch een 23-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging. De man werd boos op twee bouwvakkers die hun busje voor zijn garage zouden hebben geparkeerd. De verdachte ging daarbij zonder aanwijsbare reden volledig door het lint en schopte een paar deuken in de bedrijfswagen. Verder ontstond er een duw-en trekpartij. De verdachte liep daarop weg en kwam terug met een mes en dreigde de banden van de bedrijfswagen lek te steken. Zijn moeder kalmeerde hem. De gewaarschuwde politie heeft hem aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding

s-Hertogenbosch De politie is op zoek naar getuigen van een doorrijden na aanrijding op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch. Op 30 april omstreeks 11.10 uur is een 52-jarige automobilist op het tweebaans gedeelte van de Maaspoortweg gaande in de richting van het centrum, rechts ingehaald, afgesneden en daarbij aangereden. De dader, de bestuurder van een witte VW Golf, reed vervolgens na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar eventuele getuigen die meer kunnen vertellen over het verkeersgedrag en over de aanrijding. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900 8844.

Politie houdt drie verdachten aan voor openlijke geweldpleging

Boxtel De politie heeft maandagavond in Boxtel drie mannen van 33-en 19 jaar uit Boxtel en 20-jarige man uit Oisterwijk aangehouden voor openlijke geweldpleging. Laatstgenoemde kreeg in een horecagelegenheid bij het station in Boxtel onenigheid met de 19-jarige man, die op zijn beurt vrienden te hulp riep. Er ontstond een vechtpartij waar meerdere mensen bij betrokken waren. Er is o.a. met stokken geslagen. De politie heeft het drietal aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verdachte inbraak op heterdaad aan

Veghel De politie heeft maandagavond een 35-jarige inwoner uit Veghel op heterdaad aangehouden voor een inbraak in de woning van zijn ex-vriendin aan de Hiddes de Vriesstraat in Veghel. De politie kreeg een melding van een getuige dat de man de woning was binnengedrongen en inmiddels al computerapparatuur had buitengezet. De verdachte is terplaatse aangehouden. De politie was al op zoek naar de man in verband met een eerdere bedreiging en vernieling van huisraad die vrijdag jl. hadden plaatsgevonden. Hij is ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld.