Gemeente Arnhem

Werkgevers Servicepunt van star (08-05-07)
Werkgevers in Arnhem en omgeving worden voortaan beter bediend bij hun arbeidsmarktvraagstukken. Dat is het directe gevolg van de komst van het zogenoemde Werkgevers Servicepunt. Hierin werken gemeente Arnhem, ROC RijnIJssel, CWI en UWV samen. Het Servicepunt presenteert zich deze week voor het eerst tijdens de Arnhemse Bedrijven Kontakt Dagen op 9 en 10 mei in de Rijnhal. De officiële aftrap zal later dit jaar plaats hebben tijdens de landelijke banenmarkt op 29 september.

De belangrijkste doelstelling van het Werkgevers Servicepunt is om werkgevers te ondersteunen bij hun personeelsvoorziening. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt vergt dat een nauwe afstemming tussen partijen met kennis van de arbeidsmarkt. De gemeente Arnhem, sector Werk en Inkomen, UWV en CWI Arnhem Noord en Zuid zijn de professionals op het gebied van toeleiding naar werk. ROC RijnIJssel leidt mensen op, biedt hen om- of bijscholing, zodat zij opnieuw hun plek op de arbeidsmarkt kunnen innemen.

De inzet van het Werkgevers Servicepunt is om meer mogelijkheden te creëren om werkzoekenden aan een baan te helpen, maar ook om te voorzien in voldoende leerwerkplekken. Daarnaast wil het servicepunt ook dat wordt voorzien in voldoende stageplaatsen voor opleidingsniveaus 1 en 2.

Het Werkgevers Servicepunt biedt dankzij de nieuwe samenwerking betere dienstverlening. Niet alleen brengen de medewerkers de kennis uit eigen organisatie mee, ook zijn zij goed op de hoogte van de mogelijkheden die de deelnemende partners bieden. Zo ontstaat een meerwaarde.

Het Werkgevers Servicepunt is vooralsnog verdeeld over twee locaties - gevestigd in CWI Noord en BVG Banencentrum Rijnpoort in Arnhem Zuid.