Dienstenbond CNV

Nieuws

Akkoord over de CAO Sport

8 mei 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: hilversum

CNV Dienstenbond heeft onlangs met de andere vakorganisaties met de WOS ( Werkgeversorganisatie in de sport ) een principe akkoord bereikt over de CAO Sport.

De belangrijkste resultaten zijn:

Inkomen:

- Een structurele loonsverhoging van 2% per 1 juni 2007 en 1 juni 2008
- Een incidentele uitkering van 1% per 1 januari 2008 en 2% per 1 januari 2009

Premie WGA:

- Gedurende de looptijd van de CAO nemen de werkgevers de WGA-premie voor hun rekening. Die premie bedraagt ongeveer 0,4% van het loon

Werkgeversbijdrage ziektekostenverzekering:

- De tegemoetkoming in de kosten van een aanvullend ziektekostenpakket wordt verhoogd van 10,- naar 15,-

Vergoeding woon-werkverkeer:

- Afgesproken is dat de werkgevers het maximaal fiscaal toegestane bedrag zullen vergoeden. En dat is een verbetering.

Beloningsbeleid:

- Op voorhand hebben we de werkgevers weten te bewegen om tenminste 2% van de loonsom beschikbaar te houden voor een vernieuwing van het beloningsbeleid in de Sportsector. Naar dit onderwerp wordt een onderzoek uitgevoerd.

Als u de totale tekst van het akkoord wilt lezen, laat ons dat dan even weten. Wij sturen het u dan toe.

CNV Dienstenbond is van mening dat met dit akkoord niet alleen goede afspraken zijn gemaakt voor de komende twee jaar, maar dat het akkoord ook een goede investering is in toekomstige arbeidsverhoudingen. Wij leggen dit akkoord dan ook met een positief advies aan u voor.

Wij verzoeken u vriendelijk om voor 20 mei te laten weten of u instemt met het principeakkoord, dit kan per e-mail naar hilversum@remove-this.cnvdibo.nl

De arbeidsverhoudingen zijn sterk in beweging. Dat raakt de positie van alle werknemers, dus ook die in de Sport. Het is in ons aller belang dat zoveel mogelijk werknemers in de Sport zich aansluiten bij CNV Dienstenbond. Misschien dat het bereikte akkoord een mooie aanleiding is voor een niet georganiseerde collega om nu lid te worden.

Mocht u nog meer aanmeldingsbonnen willen, laat ons dat dan weten via hilversum@remove-this.cnvdibo.nl of bel uw vakbondsbestuurder, Steffe Bak. Het telefoonnummer is 035-6460580.