ABVAKABO FNV

Cao primair onderwijs in brainstormfase

Voor het primair onderwijs is vorig jaar met werkgevers een akkoord gesloten over de secundaire arbeidsvoorwaarden, dat loopt tot 1 augustus 2008. Over de primaire arbeidsvoorwaarden (salaris, arbeidsduur, sociale zekerheid) gaan bonden waarschijnlijk in juni onderhandelen met de minister van onderwijs. Op dit moment brainstormen bonden met vertegenwoordigers van het ministerie van onderwijs in twee werkgroepen, ter voorbereiding op de onderhandelingen. Eind mei stelt ABVAKABO FNV de cao-inzet vast. ABVAKABO FNV wil het salaris en de eindejaarsuitkering verhogen en voor gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers inkomensbescherming en bemiddeling naar (ander) werk.

Kabinetsplannen nog onduidelijk

Er blijft op het moment nog veel onduidelijk over de plannen van het nieuwe kabinet. Wat wil men met het onderwijs? Bekend is dat het kabinet 1,3 miljard wil investeren in onderwijs. Waar dit geld aan besteed wordt is nog niet duidelijk. Komt er extra geld voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden van onderwijspersoneel? Zodra de bewindslieden aan de slag gaan, krijgen we hopelijk snel meer te horen.

Meer over de inzet en ander nieuws staat in de nieuwsbrief april/mei. 08-05-2007 | Meer over: onderwijs, onderwijs ondersteunend personeel,