Ingezonden persbericht


Mitiska neemt volledige belang van Fortis in retailbedrijven Brantano, AS Adventure en Fun Belgium over

Groot-Bijgaarden, 8 mei 2007 - Mitiska en Fortis hebben een akkoord ondertekend voor een totale consideratie van 60 miljoen EUR omtrent de verwerving door Mitiska van het 49,5% belang van Fortis in Retail Partners bv, evenals het 9,43% rechtstreekse belang van Fortis Private Equity in Fun Belgium en de 3,3 miljoen EUR leningen verstrekt door Fortis Private Equity aan Fun Belgium. De overeenkomst is onderworpen aan een aantal voorwaarden, en wordt naar verwachting in de komende weken uitgevoerd. Op dat moment zal opnieuw gecommuniceerd worden.

Retail Partners is een Joint Venture tussen Mitiska (50,5%) en Fortis (49,5%) die opgericht werd eind 2003. Retail Partners heeft participaties in drie retailbedrijven:


- BRANTANO (33,43% via Brafin) heeft een aanbod van schoenen voor het hele gezin in het middenmarktsegment in Belux en het Verenigd Koninkrijk. Met haar 285 winkels realiseerde Brantano in 2006 een omzet van 295,2 miljoen EUR en een EBITDA van 46,1 miljoen EUR;
- AS ADVENTURE (50%), richt zich tot een outdoor-, travel-, casual- en action doelgroep in België en het Verenigd Koninkrijk. AS Adventure kende een sterke groei en rendabiliteitsverbetering. Met 44 winkels realiseerde ze in 2006 een omzet van 127,3 miljoen EUR en een EBITDA van 18,1 miljoen EUR;

- FUN BELGIUM (56,38%), een jonge winkelformule die vernieuwing brengt in het segment van vrijetijdsbesteding voor kinderen en volwassenen realiseerde in België met 24 winkels een omzet van 63 miljoen EUR en een EBITDA van 4 miljoen EUR.

De samenwerking tussen Mitiska en Fortis is succesvol geweest voor beide partijen. Fortis realiseert met deze transactie een belangrijke meerwaarde. Mitiska krijgt de kans om een aantrekkelijke investering te doen in retailbedrijven die ze reeds in portefeuille heeft en kan haar belang significant verhogen tot 41,34% in Brantano, 50% in AS Adventure en 65,81% in Fun Belgium.

Mitiska bevestigt hiermee haar geloof en vertrouwen in deze retailbedrijven en wenst de medeaandeelhouders en het management actief te steunen om verder te bouwen aan groei en rendabilisering.

Deze transactie heeft geen invloed op het lopende P2P proces bij Brantano. Brantano zelf zal hierover ten gepaste tijde communiceren.

Fortis Private Equity maakt deel uit van Fortis Merchant Banking en verleent risicokapitaal aan ondernemingen. De totale directe en indirecte beleggingsportefeuille bedraagt meer dan EUR 1,4 miljard. De Private Equity-teams in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Azië zijn gespecialiseerd in directe beleggingen. Daarnaast ontwikkelt Fortis Private Equity een gediversifieerde fund of funds- portefeuille middels indirecte beleggingen, zoals buy-outs en durfkapitaalfondsen in Noord-Amerika, Europa en sinds kort ook in Azië. Kijk voor meer informatie op www.merchantbanking.fortis.com.

Mitiska is een investeringsmaatschappij die actief is in de gespecialiseerde detailhandel. Ze staat genoteerd op Euronext Brussel onder de kenletters MIT. Mitiska richt zich naar originele en innoverende retailconcepten, evenals naar retailondersteunende activiteiten. Mitiska wenst deze ondernemingen, hun ondernemers en management te begeleiden bij het bereiken van een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.mitiska.com.