Gemeente Tiel


Samenwerkingsovereenkomst Brede School Tiel Oost

Dinsdag 8 mei 2007, 16.00 uur, ondertekenen gemeente Tiel, scholen en diverse maatschappelijke organisaties in de Raadzaal een samenwerkingsovereenkomst Brede School Tiel Oost. Namens de gemeente zet wethouder Vermeulen als eerste zijn handtekening onder de overeenkomst, waarin de partijen een samenwerking aangaan om een Brede School in Tiel Oost tot stand te brengen.

In Tiel Oost zijn verschillende organisaties, elk op hun eigen terrein, actief om mensen te faciliteren en te ondersteunen om volwaardig te participeren in de samenleving. In de afgelopen jaren zijn veel samenwerkingsverbanden ontstaan tussen deze organisaties, mede geïnitieerd door het project Buurtschakels. Een nieuwe impuls in de samenwerking en afstemming, naast de wens om de huisvesting van de scholen in de wijk te verbeteren, heeft geleid tot het initiatief om in Tiel Oost een Brede School tot stand te brengen.

In een Brede School kunnen kinderen, jongeren en volwassenen (incl. ouderen) vaardigheden opdoen, zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en samen ontspannen. Een Brede School, waar alle wijkbewoners terecht kunnen, zal bijdragen aan een sociaal sterk(er)e wijk. In de Brede School kunnen alle wijkbewoners in de toekomst mogelijk gebruik maken van o.a.: verlengde schooldagactiviteiten, naschoolse opvang, kinderopvang, opvoedingsondersteuning, schoolmaatschappelijk werk, leesbevordering, buurtsportactiviteiten, cultuureducatie, sociale activering.

De volgende organisaties zijn betrokken bij de Brede School in Tiel Oost: basisscholen De Regenboog, De Achtbaan en Prins Willem Alexander, Kinderopvang, GGD, AMW, ROC Rivor, Lingecollege, bibliotheek, Mozaïek, Coördinatiepunt cultuureducatie Rivierenland, Plantage, woningcorporatie SVT, Gehandicaptenraad en gemeente Tiel.

De ontwikkeling van de Brede School in Tiel Oost is een onderdeel van het Tiel Stedelijk Ontwikkelingsbeleid dat mede mogelijk wordt gemaakt met financiële ondersteuning van de provincie Gelderland.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 08 mei 2007