Guus meeuwis leest en zingt de wilde voetbalbende


UTRECHT, 20070418 -- Op 8 mei 2007 verschijnt de jeugdvoetbalbesteller De Wilde Voetbalbende als Luistervink cd. Het verhaal wordt voorgelezen door zanger én voetbalfan Guus Meeuwis.

Meeuwis heeft samen met Nol Havens (VOF de Kunst) ook het gelijknamige liedje ingezongen dat als extra op Luistervink cd is geplaatst. Het nummer werd speciaal voor het Luisterboek geschreven door dichter, cabaretier en presentator Frank van Pamelen.

Fenomeen
Leon de slalomkampioen is het eerste deel uit de succesvolle jeugdserie van de Duitse schrijver Joachim Masannek. Er zijn inmiddels vijf boeken over de voetbalbende verschenen, waarvan de eerste drie verfilmd zijn. De Wilde Voetbalbende is niet alleen in Nederland een enorm succes. In Duitsland bezochten meer dan 450 000 bezoekers de derde speelfilm en werden er ruim een miljoen boeken verkocht. Vorig jaar verscheen de eerste film ook in de Nederlandse bioscopen.

De Wilde Voetbalbende
Zeven vrienden, voor wie voetbal minstens net zo belangrijk is als leven, wachten op het mooie weer dat het nieuwe voetbalseizoen inluidt. Maar de sneeuw is amper gesmolten, of hun voetbalpleintje is al in beslag genomen door een ander clubje. Dat laten de vrienden natuurlijk niet zomaar gebeuren! Ze dagen de andere jongens uit: wie de wedstrijd wint, krijgt het pleintje. Maar hoe kunnen ze ooit winnen van de anderen, die veel groter zijn...?

Guus Meeuwis
De Wilde Voetbalbende is het voorleesdebuut van zanger Guus Meeuwis. De belangrijkste reden waarom Meeuwis graag zijn stem wilde lenen aan deze luistereditie, is dat zijn zoon een enorme fan van de boeken van Masannek is. Het was dan ook "ontzettend leuk om de tekst voor te lezen en het liedje in te zingen", aldus Guus.

Guus Meeuwis staat momenteel bovenaan de hitparade met het liedje `Tranen Gelachen'. In juni geeft hij twee concerten in het PSV stadion in Eindhoven.





Storyville Public Relations