Quickscan HRM en Performance


GROENEKAN, 20070508 -- Flexibiliteit is een van de belangrijkste uitdagingen waar hedendaagse organisaties mee te maken krijgen. De verhevigde concurrentie vereist dat ondernemingen snel kunnen reageren op veranderingen in de omgeving. De basis om dit te bewerkstelligen is het personeel en dat is waar human resources management (HRM) de grootste invloed heeft. Om inzicht te krijgen in de flexibiliteit van de organisatie en de bijdrage daaraan van de HRM activiteiten is de quickscan HRM en Performance ontwikkeld.

Deze quickscan is voor het gedeelte flexibiliteit ontwikkeld door prof. Dr. Henk W. Volberda. Erasmus Universiteit. Frank Hüsken, medeoprichter van P&O werk, heeft de koppeling gemaakt met HRM uit de overtuiging dat de mensen binnen een organisatie een grote invloed op de performance hebben. Uit zijn literatuuronderzoek blijkt dat effectief HRM-beleid bijdraagt aan een betere performance van medewerkers en organisaties. Consistentie op het gebied van HRM is terug te vinden bij gemiddeld beter presterende bedrijven.

De quickscan bestaat uit een vragenlijst - online beschikbaar- en een module waarmee een individuele rapportage gegenereerd wordt die u per e-mail ontvangt. Desgewenst kunnen meerdere personen de vragenlijst invullen. De resultaten zijn zowel voor de personen afzonderlijk als voor de organisatie als geheel beschikbaar. De rapportage presenteert de resultaten in overzichtelijke tabellen voorzien van toelichting met een benchmark. Dit geeft de invuller een duidelijk beeld van de huidige situatie.

Voor deelname kunt u terecht op de website; www.po-werk.nl





Husken