Pijnacker-Nootdorp


datum 16 april 2007

Integraal nieuw jeugdbeleid
Jeugddebat voor de toekomst

De gemeente wil met jongeren in gesprek gaan tijdens een jeugddebat op 9 mei. Daarom deze oproep aan alle jongeren: "Dus jij hebt een mening? Kom maar op en zeg wat je denkt!"

Het debat wordt gehouden op woensdag 9 mei van 15.30 tot 17.30 uur in de aula van het Stanislas College aan de Meidoornlaan 7 in Pijnacker. Onderwerpen die aan bod komen zijn: vrije tijd en recreatie, uitgaan, veiligheid, onderwijs, gezondheid en werkgelegenheid.

De gemeente gaat nieuw jeugdbeleid maken, samen met de jeugd en iedereen die bij jeugd betrokken is. Want voordat het beleid gemaakt wordt, kunnen kinderen, jongeren, ouders en allerlei organisaties hun mening geven. Met enquêtes en een jeugddebat wil de gemeente in beeld krijgen waar jeugd en jongeren precies behoefte aan hebben Deze nieuwe aanpak is nodig om het beleid voor de komende jaren te maken.

Met enquêtes die in maart verstuurd zijn, brengt de gemeente in beeld wat de mening, ervaringen en wensen zijn van de jongeren, hun ouders en deskundigen in onze gemeente. De resultaten worden momenteel verwerkt. De uitkomsten van de enquêtes en van het debat worden tijdens de zomermaanden verwerkt in een nieuwe nota 'integraal jeugdbeleid'. Daar hoort ook een concreet uitvoeringsplan bij: wat gaan we de komende jaren doen voor jongeren in onze gemeente? De conceptversie van de nota en van het uitvoeringsplan worden in het najaar ter commentaar aan de betrokkenen voorgelegd. De definitieve versie hopen wij begin 2008 vast te stellen.

Download voor meer informatie de Startnotitie Integraal jeugdbeleid Pijnacker-Nootdorp of de themapagina jeugdbeleid van www.pijnacker-nootdorp.nl