Prins Maurits jureert werk studentendenktank

23.04.2007 / 13:55 / Rubriek: Economie / Organisatie: Universiteit twente

Universiteit twente

Prins Maurits maakt deel uit van de jury die op 9 mei het werk beoordeelt van de 'grootste denktank ter wereld'. Op de Universiteit Twente buigen zich die dag duizend studenten van de TU Delft, de TU Eindhoven en de Universiteit Twente tijdens het evenement 'Create Tomorrow' over praktijkproblemen van het bedrijfsleven.

Jurylid Prins Maurits van Oranje is directeur van consultancybureau The Source, dat zich richt op het stimuleren van innovatie. Hoofddoel van het studentenevenement 'Create Tomorrow' is om innovatieve oplossingen te bedenken voor praktijkproblemen van bedrijven en het contact tussen studenten en bedrijfsleven te stimuleren. Het studententeam dat de meest innovatieve oplossing bedenkt voor de ingebrachte praktijkcases wint 4.000 euro.

'Create Tomorrow' vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente. Het programma op 9 mei begint met een lezing van oud-Quote-hoofdredacteur Kelder, die de duizend studenten vertelt hoe ze rijk kunnen worden door innovatief te zijn. Tijdens de denkwedstrijd staan de bedrijven die praktijkcases inbrengen de studententeams met praktijkkennis terzijde. Aan elke case werken meer dan 10 teams van zes tot acht studenten.

De denktank 'Create Tomorrow' werd in 2005 voor het eerst georganiseerd door de Student Union, het overkoepelende orgaan van alle studenten en studentenorganisaties aan de Universiteit Twente. Premier Balkenende reikte toen de prijs uit aan het studententeam met de beste innovatieve oplossing.

De tweede editie, op 9 mei 2007, wordt wederom in Enschede georganiseerd. Verschil met de eerste editie uit 2005 is dat er dit jaar niet alleen studenten van de Universiteit Twente deelnemen, maar ook teams van andere Nederlandse universiteiten. Dagvoorzitter is Jan Douwe Kroeske.

De denkwedstrijd neemt het grootste deel van de dag in beslag en wordt afgesloten met een cabaretshow en de prijsuitreiking. 's Avonds is er op de campus een groot feest voor de duizend deelnemers. Voor meer informatie: www.createtomorrow.nl.