RVD / Kon. Huis nr. 90: Prins van Oranje - Uitreiking Unilever Wetenschapsprijs

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINS VAN ORANJE BIJ UITREIKING UNILEVER WETENSCHAPSPRIJS

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is woensdag 9 mei in Vlaardingen aanwezig bij de uitreiking van de Unilever Vitality Science Prize. Deze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan een wetenschapper die zich op bijzonder wijze heeft onderscheiden op het gebied van biowetenschappen, voedingleer, natuurkunde, medicijnen, sociale wetenschappen of een combinatie hiervan.

De missie van Unilever is vitaliteit aan het leven toe te voegen. De producten van het concern zijn dan ook gericht op voeding, hygiëne, gezondheid en schoonheid, in en buiten het lichaam, thuis en in het dagelijks leven.

De Unilever Vitality Science Prize bedraagt ¤ 250.000. Het toont de betrokkenheid van Unilever bij wetenschappelijke toponderzoek dat moet leiden tot innovatieve producten die er toe bijdragen dan mensen er goed uitzien en zich goed voelen.

Kandidaten moeten worden genomineerd door andere wetenschappers of instituten en van hen wordt verwacht dat zij hun actieve onderzoekswerkzaamheden nog minstens vijf jaar voortzetten.

Noot voor redacties (