RVD / Kon. Huis nr. 90 a: Verbeterde Herhaling: Prins van Oranje - Uitreiking Unilever Wetenschapsprijs

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

VERBETERDE HERHALING

PRINS VAN ORANJE BIJ UITREIKING UNILEVER WETENSCHAPSPRIJS

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is woensdag 9 mei in Vlaardingen aanwezig bij de uitreiking van de Unilever Science Prize. Deze internationale prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan een wetenschapper die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden op het gebied van biowetenschappen, voedingleer, natuurkunde, medicijnen, sociale wetenschappen of een combinatie hiervan.

De missie van Unilever is vitaliteit toe te voegen aan het leven. De producten van het concern zijn dan ook gericht op voeding, hygiëne en persoonlijke verzorging.

De Unilever Science Prize bedraagt ¤ 250.000. Het toont de betrokkenheid van Unilever bij wetenschappelijk toponderzoek dat moet leiden tot innovatieve producten die er toe bijdragen dat mensen er goed uitzien, zich goed voelen en meer uit het leven kunnen halen.

De kandidaten zijn genomineerd door andere wetenschappers of instituten en de prijswinnaar is geselecteerd door een commissie met vooraanstaande internationale wetenschappers. Van de genomineerden wordt verwacht dat zij hun actieve onderzoekswerkzaamheden nog minstens vijf jaar voortzetten.

Noot voor redacties (