Gemeente Epe


Informatieavond Centrumplan Vaassen

De gemeente Epe organiseert op 9 mei a.s. samen met Stichting Vaassens' Molen, Ondernemersvereniging Vaassen, Veluweborgh, Triada Wonen en MKB Vastgoed Plan een informatiebijeenkomst over de toekomst van het centrum van Vaassen.

Om de leefbaarheid in het centrum van Vaassen te verbeteren zijn er allerlei plannen gemaakt. De plannen zijn blijven steken omdat de provincie Gelderland het bestemmingsplan niet heeft goedgekeurd. De reden hiervoor is dat de molenbiotoop over het centrum ligt. De molenbiotoop, de omgeving rondom een molen, bepaalt de hoogte van de bebouwing rondom een molen zodat deze voldoende wind vangt en bovendien goed in het zicht staat. De gewenste ontwikkelingen van het centrum zijn niet mogelijk zonder de huidige situatie van de molen te veranderen.

De informatieavond heeft plaats op 9 mei a.s. om 19.30 uur in Dorpscentrum "De Wieken" te Vaassen in de Burgemeester Beuke Zaal. Centraal deze avond staat de ontwikkeling van het centrum van Vaassen en de positie van de molen daarbinnen. Inwoners van Vaassen en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Programma
Vanaf 19.30 uur leggen de volgende personen hun ideeën voor:


* wethouder J.N. van Nuijs licht de stand van zaken toe

* de heer G. Steenhuis (Veluweborgh)

* de heer H. van de Ven (Triada woondiensten)

* de heer K. Wittekoek (Stichting Vaassens' Molen)

* de heer P. Groen (Adviesbureau Groen)

* de heer A. Oudesluijs (Ondernemersvereniging Vaassen).

Vanaf ca. 20.45 uur kunnen bezoekers hun individuele vragen stellen aan de bovenstaande personen.