ProRail

Persbericht

26-04-2007

Bewonersoverleg Hanzelijn in Dronten

ProRail organiseert voor de inwoners van Dronten een bewonersoverleg over de aanleg van de Hanzelijn op woensdag 9 mei a.s. in de Meerpaal te Dronten. Tijdens deze avond informeert de Combinatie Hanzelijn NL (aannemersmaatschappij Bam Civiel, Bam Wegen en Van Oord Nederland) de inwoners over de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe spoorlijn de Hanzelijn. Studio SK, het ontwerpbureau van Movares geeft aan de hand van verschillende illustraties een impressie van het nieuwe station Dronten.
Het programma voor de avond is als volgt:

19.30 uur: inleiding, algemene toelichting en 3D film Hanzelijn 20.10 uur: planning bouwwerkzaamheden
20.40 uur: station Dronten/geluidsschermen
21.00 uur: vragen
21.30 uur: afsluiting

In december 2003 is het tracébesluit Hanzelijn vastgesteld. Dit besluit maakt het mogelijk de Hanzelijn, de nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle, aan te leggen. Inclusief de aanpassing van het station Lelystad en de bouw van twee nieuwe stations Dronten en Kampen Zuid.
Â
Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de Tunnel Drontermeer en zijn ook de voorbereidende werkzaamheden op het tracé Nieuwe Land (Lelystad â Dronten) begonnen. De aannemersmaatschappij Combinatie Hanzelijn NL start officieel 1 juli a.s. met het tracé Nieuwe Land. ProRail wil daarom alle omwonenden van Dronten informeren wat er de komende maanden in hun omgeving gaat gebeuren.

Hanzelijn
De Hanzelijn is de nieuwe spoorlijn tussen Lelystad via Dronten en Kampen naar Zwolle. Een treinreis tussen beide steden duurt slechts 30 minuten, waardoor het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd een stuk dichter bij de Randstad komen te liggen. Daarnaast geeft de spoorlijn een positieve impuls aan de regio en zorgt ervoor dat het minder druk is op de Gooilijn en Veluwelijn.

Voor meer informatie kijk op www.hanzelijn.nl. Â