Gemeente Berkelland


Persbericht
26 april 2007

Speelfort 't Loo in Ruurlo wordt feestelijk heropend

Op woensdag 9 mei om 14.00 uur wordt het grote speelfort in de Ruurlose wijk 't Loo feestelijk heropend. Wethouder Dennis Meijerink zal dan op het speelfort de Berkellandse vlag in top hijsen. Tevens wordt de schommel, die door de firma Peters beschikbaar is gesteld, officieel in gebruik genomen. De speeltuinvereniging Ruurlo combineert haar slotactiviteiten met de heropening van het speelfort. De speeltuinvereniging besloot onlangs om tot opheffing over te gaan. De speeltuinvereniging zorgt die woensdagmiddag voor extra vermaak voor de kinderen. Van de gemeente Berkelland krijgen de kinderen een gratis ijsje en de Supercoop zorgt voor een drankje en een versnapering.

Vorig jaar werden door de gemeente ernstige gebreken geconstateerd aan het grote speelfort aan de Hazelnoot in wijk 't Loo te Ruurlo. Tijdens het aanbrengen van een valdempende ondergrond werd duidelijk dat de houten palen, die in de grond staan, ernstig waren aangetast door houtrot. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de gemeente het speelfort toen direct afgesloten met een bouwhek. Om het speelfort voldoende veilig te maken was het noodzakelijk om onder de houten palen 28 gegalvaniseerde grondankers te plaatsen. Vanwege de hoge kosten die hiermee gemoeid waren heeft de gemeente toen aan de speeltuinvereniging Ruurlo voorgesteld om het speelfort te verwijderen. Buurtbewoners uit de directe omgeving van het speelfort hebben vervolgens de gemeente en de pers benaderd met als doel dit speelfort te behouden.

Tussen de buurtbewoners, de speeltuinvereniging Ruurlo en de gemeente heeft diverse keren overleg plaatsgevonden. Hierbij werd afgesproken het speelfort door zelfwerkzaamheid van de buurt (onder deskundige begeleiding) te herstellen. Na deze opknapbeurt is het speelfort weer goedgekeurd en opgenomen in het onderhoudsprogramma van de gemeente.


---



Gemeente Berkelland