Centraal Planbureau

CORRECTIE VAN EERDER VERSTUURD PERSBERICHT

CENTRAAL PLANBUREAU
Onderwerp: Aankondiging persconferentie
Nummer: 12
Datum: 1 mei 2007

AANKONDIGING PERSCONFERENTIE SCP EN CPB OVER DE EUROPESE VERKENNING

Woensdag 9 mei 2007, Europadag, organiseren het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Planbureau (CPB) een persconferentie over de die dag te verschijnen publicatie 'MARKTPLAATS EUROPA: Vijftig jaar publieke opinie en marktintegratie in de Europese Unie'. Deze vijfde Europese Verkenning is geschreven op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegelijkertijd zullen de beide planbureaus gezamenlijk een persbericht uitbrengen.

Tijdens de persconferentie zullen prof. dr. P. Schnabel, directeur SCP, en prof. dr. C.J. Teulings, directeur CPB, een korte toelichting geven op de publicatie en deze overhandigen aan staatssecretaris voor Europese Zaken, drs. F.C.G.M. Timmermans. Achter de tafel zitten ook Paul Dekker (SCP) en Albert van der Horst (CPB), auteurs van deze publicatie, die inhoudelijke toelichting zullen verstrekken.

De persconferentie vindt plaats:
Op woensdag 9 mei 2007 om 10.00 uur
In perscentrum Nieuwspoort (Van der Poelzaal)
Adres: Lange Poten 10, Den Haag.

Vanaf dinsdag 8 mei om 12.00 uur is het, alleen voor vertegenwoordigers van de pers, mogelijk om, onder uitdrukkelijk embargo tot 9 mei 2007 om 11.00 uur, een digitale versie van de publicatie en het persbericht toegezonden te krijgen. Wilt u deze ontvangen, stuur dan een mailtje aan Dick Morks (r.morks@cpb.nl) met een verzoek plus de toezegging dat u het embargo zult handhaven.

Voorafgaand aan de persconferentie op 9 mei zijn, ook weer alleen voor vertegenwoordigers van de pers, vanaf 09.00 uur exemplaren van de publicatie en het bijbehorende persbericht verkrijgbaar in perscentrum Nieuwspoort.

Vanaf 11.00 uur die dag zal alle informatie ook te verkrijgen zijn via de websites van SCP (www.scp.nl) en CPB (www.cpb.nl).

Nadere informatie verkrijgbaar bij de woordvoerders: Kees Paling (SCP, tel: 070-3407256), of Dick Morks (tel: 070-3383410).