Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 april 2007
PdG/03

10 jaar Fontys Dansfestival in 2007

Thema 2007: Dance One World

Festivalperiode: 9 t/m 16 mei 2007

Het Fontys Dansfestival, Een uniek internationaal festival met hedendaagse dansvoorstellingen, opent op 9 mei a.s. in de Concertzaal van Theaters Tilburg met een mondiale voorstelling met dansers uit New Delhi, Ho chi Minh City, Accra en Tilburg. Het festival vindt voor de 10de keer plaats en maakt een tournee langs theaters tot en met 16 mei 2007. Het festivalthema "Dance One World" loopt als een rode draad door alle activiteiten.

Globalisering, multiculturaliteit, traditie en vernieuwing zijn uitgangspunten van deze jubileumeditie. Studenten, choreografen en docenten uit alle windstreken van Europa, Afrika en Azië ontmoeten elkaar, creëren voorstellingen, voeren debat en doen gezamenlijke trainingen. Het publiek kan deelgenoot worden van wervelende avonden vol hedendaagse dans uit twaalf verschillende landen. Jonge dansers, tesamen met de choreografen, laten zien dat mondiaal denken en handelen een enorme rijkdom met zich mee kan brengen. In plaats van muren bouwen rondom eigen culturele afkomst, slaan we bruggen waarin de dansers van de toekomst laten zien dat de wereld de komende jaren een vernieuwende uitdaging aan kan gaan. Kunst en Podium zullen een belangrijk onderdeel worden van een cultureel engagement in onze samenleving.

"Dance One World" hoopt op vele inspirerende avonden in diverse theaters in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

Bezoekers kunnen genieten van een ongekende diversiteit, waarin elke avond een nieuwe beleving zal zijn. In de 2007 editie van het Fontys Dansfestival zullen 12 academies uit alle windstreken van Europa, alsmede uit het Midden Oosten, Afrika en Azië, zichzelf presenteren in theaters in Zuid-Nederland en Vlaanderen (België).

De unieke voorstellingen, waarin studenten van de deelnemende dansacademies choreografisch werk tonen, en een bijzonder aantal nevenactiviteiten zullen ook dit jaar weer zorgen voor veel spannende en verrassende ontmoetingen tussen verschillende hedendaagse dansculturen.

Informatie: www.fontys.nl/dansacademie - T. 0877 878 188 - Dansacademie@fontys.nl

////////////EINDE PERSBERICHT////////////