Kids for Animals: Dierenactie van het Jaar

Kinderen die een gestrand zeehondje adopteerden, kids die iedere woensdagmiddag zwerfvuil uit hun buurt opruimen en de actie van kinderen om hulphonden in het zonnetje te zetten. Dat zijn de drie kandidaten die door Kids for Animals, de jeugdafdeling van de Dierenbescherming, zijn genomineerd voor de 'Dierenactie van het Jaar'. Via de site www.kidsforanimals.nl heeft het publiek hun voorkeur kunnen uitspreken voor één van de drie acties. Woensdag 9 mei a.s. wordt vanaf 14:00 uur tijdens een feestelijk programma in Naturalis in Leiden (Darwinweg 2, Leiden) de winnaar bekendgemaakt. Hoofdprijs is een dag naar Speelland Beekse Bergen met de hele klas of club.

De Kids for Animals Rijnmond adopteerden in januari het zeehondje Laurens. Laurens kwam onverwacht mee toen twee mensen van de Eerste Hulp Bij Zoogdieren (EHBZ) over hun werk kwamen vertellen bij de Kids for Animals. Onderweg naar de Kids vonden ze Laurens op het strand. Twee weken oud en in een storm afgedreven moest het diertje na de tussenstop bij de Kids snel naar de opvang in Pieterburen. De Kids besloten Laurens te adopteren: zijn opvang en verzorging werden betaald uit de Kids Dierenhulpspaarpot. Inmiddels is Laurens een gezonde zeehond van 70 kilo die weer in zee zwemt.

De tweede kanshebber op de hoofdprijs zijn Kids uit Den Haag, die elke woensdag grote schoonmaak in hun buurt houden. Met een bokkenwagen trekken ze door de Schilderswijk om zwerfvuil op te ruimen. Volgens de Kids ligt er enorm veel afval in de buurt. Iedere woensdag komt de bokkenwagen vol: met klokhuizen, plastic en blikjes. Volgens hen is opruimen goed voor het milieu, de dieren en fijn voor de bewoners van de Schilderswijk.

Groep 6a van de Koningin Emmaschool uit Haarlem vond dat hulphonden voor gehandicapten extra aandacht verdienden en hebben daarom de actie 'hulphond-in-het-zonnetje' bedacht. Dankzij hulphonden kunnen mensen met een handicap vaak zonder andere hulp of verpleging. Hulphond Flip stond centraal in de actie. Flip is de trouwe hulp van Erna en doet voor haar deuren open en dicht, zet de kraan aan en uit, helpt bij het aantrekken van schoenen en jas en geeft in de winkel de boodschappen en Erna's portemonnee aan. Samen met presentatrice Mylène van School-TV knutselden de Kids papieren zonnebloemen, die samen met een ingepakte kluif en speelbal als verrassing klaarlagen in hun klas.