Kinderen CNV-ers vragen Rouvoet ouderschapsverlof beter te regelen


04.05.2007 / 13:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cnv

Cnv

Woensdagmiddag 9 mei om 16:00 uur biedt voorzitter René Paas, samen met kinderen van CNV-medewerkers, de CNV-voorstellen voor uitbreiding van verlofmogelijkheden aan aan minister Rouvoet. Met deze voorstellen wil het CNV het voor jonge ouders mogelijk maken, na de geboorte van een kind, werk en zorg voor het gezin te blijven combineren. De voorstellen worden ook ingebracht in de voorbereiding op de Participatietop; het overleg van kabinet, werkgevers en werknemers. Doel van de top is zo veel mogelijk mensen aan het werk te helpen en te houden.

Naast uitbreiding van het zwangerschapsverlof van 16 naar 20 weken en twee weken kraamverlof voor vaders, wil het CNV dat betaald ouderschapsverlof mogelijk wordt. Deze laatste wens heeft het CNV vertaald in een voorstel waarbij de overheid bij de geboorte van een kind - afhankelijk van het aantal uren dat ouders werken - max. 10.000 euro (5.000 euro per ouder) stort op de levensloopregeling van de ouders. Dit bedrag kan gebruikt worden om de inkomensderving tijdens de periode dat de ouders ouderschapsverlof opnemen op te vangen.

Het voorstel stelt ouders met een modaal inkomen in staat om gedurende één jaar, één dag per week betaald ouderschapsverlof op te nemen. Ook zouden de ouders ervoor kunnen kiezen om gedurende een kortere periode meer dagen per week verlof op te nemen of voor een aaneengesloten periode van drie maanden. De wijze waarop zij het ouderschapsverlof willen opnemen is dus aan hen.

Plaats van handeling is het Stadhuis van Lelystad, gelegen aan het Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad. Vertegenwoordigers van de pers worden van harte uitgenodigd bij deze gelegenheid aanwezig te zijn. Na afloop van de overhandiging kan gesproken worden met de heer Paas en - voorzover de dagindeling van de minister het toelaat - met de heer Rouvoet.

Het is de ouders van de kinderen bekend dat er foto's en video-opnamen van de kinderen gemaakt kunnen worden. Interviews over het onderwerp met kinderen is mogelijk, mits van te voren overlegd met de afdeling Communicatie van de CNV Vakcentrale.

Voor nadere informatie
Jos Stuart, hoofd communicatie, 06 - 53 202 891

De bijeenkomst in Lelystad is één van de activiteiten die het CNV organiseert om ouders de mogelijkheden te bieden om gezin en werk op een goede manier te combineren. 'Goed' in de zin van passend hun gezin en opvattingen over ouderschap.

Het CNV roept ouders op om mee te denken over initiatieven en beloont het origineelste idee met een storting van 10.000 euro op de levensloopregeling van de inzender.