Gemeente Spijkenisse


Leerlingen zijn klaar voor het VMBO Flag Football Championship Spijkenisse

04 mei 2007

Flag Ball

Het Sportteam van de gemeente Spijkenisse organiseert in samenwerking met Stichting Schoolleague ZH en de Amsterdam Admirals, op woensdag 9 mei het Flag Football kampioenschap voor VMBO scholen. Het toernooi wordt gespeeld op het terrein van Korfbalvereniging Olympia aan het Tennispad, bij de Spijkenisser brug. Wethouder Marjolijne Lewis woont de finale bij en reikt de prijzen uit.

Flag Football is een vereenvoudigde vorm van het American Football, zoals dat door bijvoorbeeld de Amsterdam Admirals in Nederland wordt gespeeld. Tien teams van de De Ring van Putten, Penta College de Oude Maas en Nova College Charles de Foucauld strijden om het Spijkenisser kampioenschap. Voor de winnaars zijn er twee plaatsen op het Nederlands Kampioenschap Flag Football dat op 19 mei in Amsterdam plaats vindt.

Cheerleaden
Naast het Flag Football kampioenschap wordt ook een Cheerleaders Competition gehouden worden. Leerlingen van de deelnemende scholen hebben een aantal workshops cheerleaden gevolgd en zij zullen hun kunsten tijdens het toernooi vertonen. Het team met de beste performance ontvangt een prijs uit handen van wethouder Marjolijne Lewis. Twirlvereniging Toss geeft tussen de bedrijven door een aantal demonstraties.

Het Flag Football kampioenschap begint om 14.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaatst tussen 17.00 en 17.30 uur. De Flag Football teams worden gesponsord door de Rabobank Voorne Putten en de Maasdeltagroep Spijkenisse.

Sportteam Spijkenisse
Het sportteam zorgt voor het georganiseerde sportaanbod voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, zoals de sportinstuiven, het kerstzaalvoetbaltoernooi, het Flag Footbal toernooi en het Skate event. Het sportteam werkt daarbij samen met scholen, de GGD en sportaanbieders. Jaarlijks trekken de activiteiten van het sportteam maar liefst 13.000 deelnemers.
Interne links
Sportteam Spijkenisse organiseert toernooi Flag Football en Cheerleaden