Modint


Persbericht

MODINT EN INTRES INTENSIVEREN SAMENWERKING

Hoevelaken / Zeist, 9 mei 2007

De ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel MODINT uit Zeist en de retail service organisatie Intres uit Hoevelaken gaan hun samenwerking intensiveren. Beide partijen hebben daartoe vandaag een overeenkomst ondertekend. Zij willen hiermee nog beter de belangen behartigen van de bij hun aangesloten ondernemingen.

In het kader van de samenwerking zullen MODINT en Intres zich onder meer richten op synergie-effecten op het gebied van inkoop van diensten die niet tot de kern van de bedrijfsvoering van de aangesloten ondernemingen behoren, projecten op onder andere logistiek gebied, onderzoek naar succesvolle rendementsconcepten en op een betere inzet van middelen en menskracht van beide organisaties.

De samenwerking omvat ook afspraken die betrekking hebben op de komende wijziging van de NTKC voorwaarden inclusief een nieuwe mogelijkheid voor de regeling van eigendomsvoorbehoud bij levering plus nadere afspraken over de hoogte van de vergoeding van leveranciers voor het gebruik van de dienst centraal betalen. Hiermee onderstrepen beide organisaties het belang van hun op de toekomst gerichte samenwerking.

Over MODINT
MODINT is dé ondernemersorganisatie van fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren van kleding, modeaccessoires, tapijt en (interieur)textiel. De producten van bij MODINT aangesloten bedrijven lopen sterk uiteen. Denk aan dames-, heren-, baby- en kinderkleding, bad- en strandmode, onder- en nachtmode, lederen kleding, bruidsmode, bedrijfs- en imagekleding, sportkleding, textiel, schoenen, modeaccessoires zoals stropdassen, shawls, handschoenen, tassen en riemen, tapijt en interieurtextiel waaronder raambekleding, sierkussens en bedtextiel. MODINT behartigt de belangen van de leden op economisch, sociaal, commercieel, juridisch, financieel en technisch terrein. MODINT is met recht de grootste brancheorganisatie van leveranciers in de sectoren mode, interieur, tapijt en textiel. De ruim 800 bij MODINT aangesloten ondernemingen vertegenwoordigen een industriële en groothandelsomzet van circa 8 miljard, waarvan 45% wordt geëxporteerd. Zij bieden in Nederland werkgelegenheid aan ruim 20.000 werknemers.

Over Intres
Intres is de grootste retail service organisatie in Nederland, die professionele, zelfstandige ondernemers uit de mode-, wonen-, sport- en mediabranche ondersteunt in hun totale bedrijfsvoering. Dat varieert van support op het gebied van inkoop, logistiek en ICT tot het aanbieden van winkelformules. Ondernemers bepalen zelf voor welke samenwerkingsvorm zij kiezen: van selectieve inkoopbundeling tot franchise. Bekende winkelformules zijn: Livera, Jambelle, Morgana Slaapkamers, Binnen, Burmann, Intersport, Coach, Libris en Blz. Bij Intres werken momenteel ruim 470 medewerkers. Er zijn zo'n 1.350 ondernemers met ruim 2.000 winkels aangesloten. Intres vertegenwoordigt een gezamenlijke consumentenomzet van 2,1 miljard.


Noot voor de redactie,