Amsterdam Oud Zuid


Oud-Zuid schoon: schoonmaakactie in De Pijp

Op woensdag 9 mei krijgen leerlingen uit groep zes en zeven van basisschool De Avonturijn voorlichting van wethouder Lieke Thesingh over de campagne 'Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!'. Van 9.00 tot 10.00 uur vertelt de wethouder wat leerlingen zelf kunnen doen om de straten schoon te houden. De reinigingspolitie vertelt over haar taken en geeft daarna een demonstratie: met spuitwagens en veegwagens worden de straten schoongemaakt. De kinderen worden hierbij actief betrokken.

De schoonmaakactie is een initiatief van Ariane James, zelf moeder van twee zonen op De Avonturijn. De school heeft al eerder opschoonacties georganiseerd om vervuiling tegen te gaan. Stadsdeel Oud-Zuid is blij met deze actie. Wethouder Lieke Thesingh: "Fantastisch dat ouders zelf dit initiatief nemen. Ik ondersteun dit van harte. Kinderen leren zo dat ze zelf bij kunnen dragen aan een schone en mooie leefomgeving".

De actie past in de campagne 'Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!'. Deze campagne brengt op een vriendelijke manier de gezamenlijke verantwoordelijkheid van burgers voor een schoner Oud-Zuid onder de aandacht. Aan de opschoonactie in De Pijp werken naast de beide scholen ook de politie, handhaving en de veegdienst van het stadsdeel mee.

Bekijk de rest van de opschoonacties in mei 2007. Zie het origineel