ABVAKABO FNV

Akkoord arbeidstijden brandweer definitief

Gisteren heeft het bestuur van de VNG ingestemd met onderhandelaarsakkoord Arbeidstijden voor de brandweer. De achterban van de bonden is al eerder akkoord gegaan met het akkoord dat op 7 maart jongstleden tot stand kwam.
In het akkoord is onder meer afgesproken dat het inkomen gelijk blijft bij de invoering van de 48-urige werkweek. De uren boven de 48 uur per week worden vanaf 1 juni 2006 vergoed tegen 100% van het uurloon en vanaf 1 januari 2007 tegen 150% van het uurloon.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten deed de afgelopen weken een dringend beroep op Abvakabo FNV om het akkoord inhoudelijk aan te passen op het punt van de verhouding werk-, waak-, en slaapuren. Abvakabo FNV vindt dat niet acceptabel.
De VNG heeft zich daarbij neergelegd en het akkoord aanvaardt. Hiermee is het akkoord definitief.
h4 Verduidelijking akkoord

Het akkoord is op twee punten verduidelijkt. In het akkoord staat nu dat de uren boven de 48 uur als overwerk moeten worden vergoed. Er was al afgesproken dat er een onderzoek komt naar de volcontinudienst. Nu is afgesproken dat er lokaal kan worden overgegaan tot invoering van een 36-uursrooster onder voorwaarde dat de vakbonden en ondernemingsraad instemmen.