Politie Gelderland-Zuid

Met drank op tegen een boom

Rijswijk, 09-05-2007 o De politie kreeg op dinsdagavond rond 23.00 uur een melding dat er een ongeval gebeurd was op de Prinses Marijkesluisweg in Rijswijk. Er zou een personenauto tegen een boom zijn aangereden.

Ter plaatse zagen agenten inderdaad een auto tegen een boom staan. Er zat echter niemand meer in de auto. Twee getuigen verklaarden dat de twee inzittenden waren weggerend in de richting van de dijk. Op de Prinses Irenestraat zag de politie een man lopen die voldeed aan het signalement. Hij was inderdaad betrokken geweest bij de aanrijding. De 32-jarige man uit Rijswijk had hierbij geen letsel opgelopen. Hij verklaarde dat hij met zijn auto uit de bocht was gevlogen. Even later meldde de andere inzittende zich, een 29-jarige vrouw uit Den Haag. Ook zij had geen letsel overgehouden aan de aanrijding.

De politie liet de bestuurder een blaastest doen, omdat hij sterk naar alcohol rook. Hij had inderdaad teveel gedronken. De man werd hierop aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Op het bureau blies de man 960 ug/l, terwijl maar 220 ug/l is toegestaan.

(12)