Otis Elevators geselecteerd voor het eerste .................


09.05.2007 / 13:11 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Otis elevator company

Otis elevator company

Otis Elevators geselecteerd voor het eerste woonbouwproject in New Songdo City, het grootste particulier onroerendgoedproject ter wereld

FARMINGTON, Connecticut, May 9 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company, een afdeling van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), won een contract van bijna 8 miljoen dollar om liften te leveren en installeren voor het eerste woonbouwproject in New Songdo City, de nieuwe internationale Zuid-Koreaanse stad en het grootste particulier onroerendgoedproject ter wereld.

Otis levert liften, o.a. hogesnelheidsliften, aan 1st World Towers, een groep woongebouwen voor gemengd gebruik die van twee tot 64 verdiepingen variëren in hoogte.

"We zijn vereerd dat Otis-producten geselecteerd zijn voor dit belangrijk bouwproject dat niet enkel zal dienen als dynamisch centrum voor internationale zaken en luxe woningen, maar ook vernieuwende groene ontwerpen zal integreren," zei Ari Bousbib, president van Otis.

Deze stad, die zowel milieuvriendelijk als doeltreffend is in energiegebruik, zal woon-, culturele, zakelijke, kleinhandels- en recreatieve ruimten combineren. Tegen 2015 zou New Songdo City 50 miljoen vierkante voet kantoorruimte, 30 miljoen vierkante meter kleinhandelsruimte, 5 miljoen vierkante meter hotelruimte en 10 miljoen vierkante meter groene ruimte omvatten. New Songdo City, ook "doorgang naar Noordoost-Azië" genoemd, wordt ontwikkeld op 1.500 acre teruggewonnen land langs de waterkant van Incheon, 40 mijl ten zuidwesten van Seoel. De stad wordt aan de internationale luchthaven van Incheon verbonden via een nieuwe brug.

Otis Elevator Company is werelds grootste producent en onderhouder van mensverplaatsende producten, inclusief liften, roltrappen en loopbanden. De hoofdzetel bevindt zich in Farmington, Connecticut. Otis heeft 61.000 mensen in dienst, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebieden en onderhoudt wereldwijd 1,5 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gevarieerd bedrijf dat high technology producten en diensten levert aan de bouw- en ruimtevaartindustrie.

Website: www.otis.com

Contact:

Tizz Weber, Director, Communications, bij Otis Elevator Company, +1-860-676-6127, Tizz.Weber@Otis.com