Denktank van duizend studenten helpt bedrijfsleven


05.03.2007 / 14:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Universiteit twente

Universiteit twente

Duizend studenten van de TU Delft, de TU Eindhoven en de Universiteit Twente buigen zich op 9 mei op de campus van de Universiteit Twente een dag lang over problemen van bedrijven en instellingen. Deze 'grootste denktank ter wereld' probeert innovatieve oplossingen te vinden voor de ingebrachte cases.

Het evenement Create Tomorrow werd in 2005 voor het eerst georganiseerd door de Student Union, het overkoepelende orgaan van alle studenten en studentenorganisaties aan de Universiteit Twente. Premier Balkenende reikte toen de prijs uit aan het studententeam met de beste innovatieve oplossing.

De tweede editie, op 9 mei 2007, wordt wederom in Enschede georganiseerd. Behalve UT-studenten nemen nu ook studententeams uit Delft en Eindhoven deel aan Create Tomorrow. Voor de teams met de beste ideeën is een prijzengeld van 8.000 euro beschikbaar.

Hoofddoelen van het evenement zijn innovatie en het stimuleren van het contact tussen bedrijfsleven en studenten. De bedrijven die praktijkcases inbrengen bij Create Tomorrow staan de studententeams tijdens de denkwedstrijd met praktijkkennis terzijde. Aan elke case werken meer dan 10 teams van elk zes tot acht studenten.

Behalve het inhoudelijke gedeelte kent Create Tomorrow ook enkele recreatieve programmaonderdelen voor de deelnemende studenten. De dag begint met een workshop waarin iedereen wakker wordt geschud. De denkwedstrijd neemt het grootste deel van de dag in beslag. Daarna volgt een cabaretshow en de prijsuitreiking. 's Avonds is er op de campus een groot feest voor de duizend deelnemers. Voor meer informatie: www.createtomorrow.nl.