Ingezonden persbericht


Capelle aan den IJssel, 16 april 2007
Persbericht + uitnodiging

Op woensdag 9 mei 2007 houdt Stichting THEMATER in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel haar twaalfde thema-avond. Deze keer gaat het over netwerken. Deze speciale thema-avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden in Capelle en omstreken.

het thema

We kunnen van alles, maar in ons eentje kunnen we niets. Zeker niet als het om ondernemen gaat. Het kennen van de juiste mensen is essentieel. Of het nu gaat om het vinden van klanten om omzet te maken, om het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten, of om het oplossen van de alledaagse problemen die iedereen tegenkomt. Voor dat alles zijn altijd mensen nodig die direct kunnen helpen, of die weer anderen kennen die dat kunnen.

Dat is netwerken: mensen inschakelen die je zelf niet kent. Het principe van de zes handdrukken, waarmee iedereen maximaal van ieder ander ter wereld gescheiden is. Allemaal hebben we die enorme hulpbron dus onder handbereik. Het is alleen de kunst om die handen ook werkelijk te drukken. Om precies de juiste wegen te volgen en de mensen te bereiken die je nodig hebt.

Netwerken is geven en nemen. Dat geldt voor ondernemers, maar evengoed in het sociale leven van alledag. Wie niets te geven heeft, zal weinig succes hebben bij het bereiken van anderen. Het gaat om wederzijdse actie, niet om het kennen alleen. De dikste stapel visitekaartjes is niets waard als je met de mensen erachter geen werkelijk contact kunt onderhouden.

Netwerken is dus vooral: werken. Geen borrels aflopen en dan weer gauw verdergaan. Netwerken betekent open staan, filteren, jezelf laten zien en luisteren naar de ander. Met de bedoeling om een vruchtbaar contact tot stand te brengen, van één en één meer dan twee te maken. Wie dat kan, netwerkt zich naar succes.

de sprekers

De sprekers op deze twaalfde THEMATER-avond zijn:

. Charles D.A. Ruffolo, MPA - Professioneel netwerker en trainer bijgenaamd 'The NetworKING'. Afkomstig uit de Verenigde Staten en sinds lange tijd woonachtig in Nederland, oprichter en president van Ruffolo International Business Services (RIBS). Haalde twee keer Bill Clinton naar Nederland. Ruffolo weet hoe netwerken moet en hoe het niet moet, hij vertelt daarover op een heel persoonlijke en krachtige wijze.


. Kees van 't Zelfde - Uitgever/eigenaar van Business Publishers Rijnmond B.V., media-adviseur en organisator van business-evenementen. Ervaren uitgever van tijdschriften en een grote naam in de Rijnmondse zaken- en mediawereld. Weet als geen ander de juiste mensen bij elkaar te brengen en meerwaarde te creëren.


. Rob Tol - Doorgewinterde vakman in de marketingcommunicatie, heeft zijn eigen bureau in Capelle aan den IJssel. Enthousiasmerende bruggenbouwer en netwerker met veel relaties en kennis van zaken. Deskundig, maar ontwapenend genoeg om ook te durven vertellen over wat er bij het netwerken allemaal kan misgaan.

presentatie en vertier

De avond wordt gepresenteerd door Karin Ingelse, bekend van Radio en TV Rijnmond en actief in training, advies en presentatie op vele gebieden in de regio.

Stand-up comedian Roel C. Verburg zorgt voor de humoristische, relativerende en onverwachte kijk op het onderwerp.

aanmelden

Bezoekers voor de THEMATER-avond kunnen zich aanmelden

|per e-mail:  |info@themater.|
|             |nl            |
|via de       |www.themater.n|
|website:     |l             |
|via de fax:  |010 4586111   |
|telefonisch: |010 4586400   |
wat is themater?

THEMATER is een reeks gratis toegankelijke lezingen/discussieavonden in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Doelen zijn onder meer het delen van kennis en het bevorderen van cohesie en maatschappelijke betrokkenheid. Sinds 2003 kwamen thema's aan de orde zoals wonen, onderwijs, vrijwilligerswerk, samenleving, zorg, economie, de Capelse identiteit en democratie. De onderwerpen worden telkens behandeld door drie sprekers, die na afloop van hun lezing in discussie gaan met het publiek.

De avonden worden opgeluisterd door een kort optreden met muziek of theater. Altijd is er de mogelijkheid tot informele contacten tussendoor en na afloop.

De THEMATER-avonden worden georganiseerd door een werkgroep onder verantwoordelijkheid van een onafhankelijke stichting. Financieel worden de avonden mogelijk gemaakt door de Rabobank en de Van Cappellen Stichting.

Meer gedetailleerde informatie over doelstellingen en achtergronden van THEMATER vindt u op de webpagina www.themater.nl/meerweten/meerweten.htm

voor de redactie
Uw medium is natuurlijk van harte welkom om de THEMATER-avond te verslaan.

Meldt u zich aan, en vraagt u bij binnenkomst naar Rob Vermeulen. Hij zal u zo goed mogelijk proberen bij te staan.

Ook publiciteit vooraf over de THEMATER-avond wordt bijzonder op prijs gesteld. Als u meer informatie nodig heeft of afspraken wilt maken voor interviews, kunt u zich wenden tot Rob Tol via robtol@tolmc.nl.


---- --