Time : 14:47:17
Date : 20 April 2007
Sender Name: DRAGONE

DRAGONE verzorgt openingsspektakel Crown Macao Hotel in China.

La Louvière (België), 20 april 2007.

Op initiatief van de groep Melco-PBL opent op 9 mei aanstaande het Crown Macao, een zessterrenhotel-casino, de deuren in Macao (China). Dit nieuwe complex, waaraan twee jaar werd gebouwd, biedt met 216 luxekamers (inclusief 24 suites en 8 villa's), meer dan 500 spelmachines en 220 speeltafels een internationaal publiek een buitengewone ervaring aan.

De feestelijke opening van dit indrukwekkend 36 verdiepingen tellend hotel is voorzien op zaterdag 12 mei en werd toevertrouwd aan DRAGONE, La Louvière (België). Deze compagnie, opgericht door Franco Dragone, creëert en produceert spektakelstukken.

Dit spektakel, dat 40 minuten zal duren, telt een podium van meer dan 200m² en meer dan 120 artiesten uit Duitsland, Oekraïne, China, de V.S., Frankrijk, Italië en België.
Het podium wordt geïnstalleerd in een grote tent, waar de genodigden worden ontvangen, en waarvan de opbouw reeds van start is gegaan.

Dansers, steltlopers, draken, trampolines, acrobaten, reuzewaaiers, projecties en waterschermen zijn slechts enkele ingrediënten van dit spektakel bedacht en geregisseerd - onder artistieke leiding van Franco Dragone - door Luc Petit. Deze laatste realiseerde met DRAGONE al "Décrocher la Lune", de "Disney Cinema Parade" in Parijs of ook de openingsceremonie van Euro 2000 in het Heizelstadion in Brussel. Giuliano Peparini (choreograaf) en Dirk Decloedt (vormgever van het visuele aspect), die voordien al samenwerkten voor het spektakel "Le Rêve" van DRAGONE in Las Vegas, maken ook deel uit van dit avontuur, net als Christian Stenuit (vormgever licht).

Vanuit La Louvière werken de DRAGONE-teams (regisseur, ontwerpers, illustratoren, productiechefs, logistiek, casting, kostuums, technische diensten...) al meer dan vier maand onafgebroken aan het ontwerpen en vervaardigen van de acht taferelen die dit grandioos spektakel samenstellen.

Dit spektakel, gebaseerd op bestaande en op speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde nummers, is zonder meer het grootste evenement dat DRAGONE ooit realiseerde. Binnen enkele dagen zullen niet minder dan 200 personen de verplaatsing naar China maken om met de repetities aan te vangen.

Interessant om weten: ook een twintigtal "Gilles" van La Louvière zullen de reis maken en als artiesten deelnemen aan het spektakel! En de meer dan 80 kostuums werden speciaal voor dit evenement in de DRAGONE ateliers in La Louvière ontworpen.
Voor de finale zorgt Groupe F (Frankrijk), de referentie op vlak van pyrotechniek, voor een gigantisch vuurwerk. Groupe F is een vaste speler op de belangrijkste internationale evenementen, waaronder het vuurwerk aan de Eiffeltoren bij de overgang naar het jaar 2000.

Voor diezelfde groep Melco-PBL zal DRAGONE in 2009 een permanent spektakel creëren in het centrum van "City of Dreams", een nieuw en luxueus hotelcomplex dat binnenkort de deuren opent in Macao.

Franco Dragone (www.dragone.be) staat aan de wieg van talrijke spektakels voor Cirque du Soleil, waaronder O en Mystère, al vele jaren te bewonderen op de Strip in Las Vegas. Sinds 2000 produceerde DRAGONE meer dan tien spektakels, maar ook A New Day, de show van Céline Dion die in het Caesars Palace (Las Vegas) tot december 2007 voor een uitverkochte zaal speelt, en Le Rêve in het Wynn Las Vegas. Miljoenen toeschouwers hebben de fantastische producties van DRAGONE bijgewoond en een unieke toneelstijl ervaren die aanzet tot denken en meer zelfs, tot dromen.

De foto's bij dit persbericht vindt u ook terug op www.pressreleases.be

Perscontact:
Shanti.vandendoren@dragone.be

+32/495.537.600

URL: http://www.dragone.be Picture: Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL